Βίντεο - ομιλία Τόμσεν στην Οξφόρδη: Οι Έλληνες απολάμβαναν και εν μέρει απολαμβάνουν συντάξεις Γερμανίας

Άστραψε και βρόντηξε ο Πολ Τόμσεν σε ομιλία του την Τετάρτη σε φοιτητές σε πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με το 90% των όσων είπε, να περιστρέφονται γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα.
 

Ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «σε αυτό το πρόγραμμα το πρόβλημα είναι ότι δεν τελειώνουν οι αξιολογήσεις», επισημαίνοντας ότι «μόνο πέντε από τις 16 έχουν ολοκληρωθεί».

Αναφερόμενος στα λάθη του προγράμματος, για τα οποία, πάντως, δεν έκανε καμία αυτοκριτική, ο επικεφαλής του ΔΝΤ ισχυρίστηκε ότι πήγαν προς τους μισθούς λέγοντας ότι «μειώθηκαν υπέρμετρα και δεν υπήρξαν κατάλληλες, ισορροπημένες παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων».

Διαπίστωσε ότι ένα από τα προβλήματα, για να συμφωνούν οι χώρες στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι πως «τα μισά κράτη της Ευρωζώνης έχουν μισθούς και συντάξεις χαμηλότερους από την Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Στο θέμα των συντάξεων υποστήριξε πως «οι Έλληνες απολάμβαναν και εν μέρει απολαμβάνουν συντάξεις Γερμανίας», αναγνωρίζοντας, πάντως, ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι ζουν ολόκληρες οικογένειες με τα χρήματα αυτά.
Για ακόμη μία φορά μίλησε για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% για την Ελλάδα και τίποτε παραπάνω.

Και στο τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητών, είπε ότι «η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμα πολλά χρόνια βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους», ενώ για να αποκατασταθεί το ΑΕΠ στα προ κρίσης εποχής θα χρειαστούν 20 χρόνια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ