Η Ώρα της Γης: Απόψε σβήνουμε τα φώτα - Η Ακρόπολη, ο Πύργος του Άιφελ και όλα τα μνημεία κλείνουν το φως

Το Σάββατο 25η Μαρτίου ο δήμος Αθηναίων συντονίζεται με την «Ώρα της Γής». 

Σε μεγάλα μνημεία σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα απόψε, στο πλαίσιο του κινήματος «Μια ώρα για τον πλανήτη», που ξεκίνησε το 2007, καλώντας σε δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ανάμεσα σε αυτά θα είναι και φέτος η Ακρόπολη και άλλα παγκόσμια μνημεία, όπως ο Πύργος του Αιφελ, η Οπερα του Σίδνεϊ, το Empire State Building, οι πυραμίδες της Αιγύπτου και πολλά ακόμη.

Παράλληλα, στις 20:30 (τοπική ώρα), οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα, για να στείλουν ένα μήνυμα.

Το 2016 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο ετήσιο ρεκόρ θερμότητας. Ενα γεγονός πρωτοφανές από το 1880 που άρχισε η καταγραφή των θερμοκρασιών.

Από τις 20.30 έως τις 21.30 θα συσκοτισθεί ο Λόφος του Λυκαβηττού και θα σβήσουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63), τη γενική γραμματεία του δήμου Αθηναίων (Λιοσίων 22), καθώς και στο κτίριο που στεγάζεται η διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Αθηνάς 16, πλατεία Καραμάνου).

Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ