Η σύζυγος και η μητέρα του μακελάρη του Λονδίνου: Είμαστε σοκαρισμένες, συντετριμμένες & θέλουμε να κρυφτούμε

Η γυναίκα του Καλίντ και η μητέρα του καταδικάζουν τις πράξεις του και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Η γυναίκα του μακελάρη του Λονδίνου, Ρόχεϊ Χαϊντάρα, προχώρησε σε δηλώσεις, που έδωσε στη δημοσιότητα η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

«Είμαι συντετριμμένη και σοκαρισμένη μ’ αυτά που έκανε ο Καλίντ. Καταδικάζω απόλυτα τις ενέργειές του

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων που πέθαναν και εύχομαι ταχεία ανάρρωση σ’ όλους τους τραυματίες.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μας, ειδικά των παιδιών, αυτές τις δύσκολες ώρες

Η Ρόχεϊ Χαϊντάρα πιστεύεται ότι ζούσε με τον Μασούντ απ’ το 2010. 

Η μητέρα του, Τζάνετ Ατζάο, μίλησε και αυτή χτες δηλώνοντας «σοκαρισμένη, συντετριμμένη και άφωνη» απ’ τις ενέργειες του γιου της σύμφωνα με πληροφορίες από τη The Sun.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο η αστυνομία διέθεσε ένοπλη φρουρά για την 69χρονη γυναίκα στο σπίτι της σ’ ένα χωριό της δυτικής Ουαλίας, όπου κατασκευάζει μαξιλαράκια και τσάντες.

«Από τη στιγμή που ανακάλυψα ότι ο γιος μου ήταν υπέθυνος, έχυσα πολλά δάκρυα για τους ανθρώπους που χάθηκαν σ’ αυτό το τρομακτικό περιστατικό», είπε. 

«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία, ότι καταδικάζω απερίφραστα τις ενέργειές του και δεν υποστηρίζω τις απόψεις του που τον οδήγησαν να διαπράξει αυτή την ωμότητα.»

Η αστυνομία αποκάλυψε χθες ότι ο Μασούντ ενδιαφερόταν για τον μουσουλμανικό «ιερό πόλεμο» κι ότι οι μέθοδοι του απηχούν τη ρητορική των ηγετών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Δεν προέκυψαν όμως στοιχεία ότι είχε συζητήσει με τρίτα άτομα ότι σχεδίαζε επίθεση. 

Οι αρχές ερευνούν τις επικοινωνίες του δράστη στις 22 Μαρτίου, όταν θέρισε με το γκρι Huyndai πεζούς στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ και στη συνέχεια μαχαίρωσε θανάσιμα έναν αστυνομικό έξω απ’ το Κοινοβούλιο, σκοτώνοντας συνολικά τέσσερα άτομα. 

Το κινητό του συνδέθηκε με την κωδικοποιημένη εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων WhatsApp λίγο πριν την επίθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ