Δεν επηρεάζει το Brexit τους Έλληνες σπουδαστές στη Βρετανία oύτε τους νεοεισερχόμενους στα Πανεπιστήμια

Πολλά πανεπιστήμια ξεκαθαρίζουν ότι οι φοιτητές δεν θα έχουν πρόβλημα ούτε με το φοιτητικό δάνειο ούτε θα χρειαστούν να εκδόσουν βίζα για να εισέλθουν στη Βρετανία.

Οι υποψήφιοι φοιτητές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 - 2018, αλλά και όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι δεν χρειάζεται να ανησυχήσουν με την ενεργοποίηση του άρθρου 50 από τη Μεγάλη Βρετανία για έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο και τις δηλώσεις του εκπροσώπου βρετανικών πανεπιστημίων, Χρύσανθου Σαββίδη, η Βρετανική κυβέρνηση με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι καμιά συνέπεια δεν θα έχουν οι φοιτητές και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το φοιτητικό δάνειο για όλα τα χρόνια φοίτησής τους.

«Επίσης, πολλά πανεπιστήμια με σημερινές τους ανακοινώσεις διαβεβαιώνουν τους υποψήφιους φοιτητές ότι δεν θα έχουν καμία αρνητική συνέπεια ούτε όσον αφορά το δάνειο, αλλά ούτε ότι θα χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη χώρα», επισημαίνει.

Οι αρμόδιοι του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει ο Χρύσανθος Σαββίδης, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το ίδιο το καθεστώς θα συνεχίσει για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές του 2018 - 2019, για την οποία αναμένουν επίσημη ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης και ότι θα κάνουν το παν ως πανεπιστήμια ώστε να συνεχίσουν να έχουν ισχυρές ακαδημαϊκές σχέσεις με την Ευρώπη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ