Μείωση του αφορολόγητου: Έρχονται νέοι φόροι - "φωτιά" για όλους

Η τεχνική συμφωνία προβλέπει μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 8.636 ευρώ στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 ευρώ για τους έγγαμους. 

Έπειτα και από την ολοκλήρωση του EuroWorking Group την περασμένη εβδομάδα, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο βουλευτές των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας χτες στον Real fm, η τεχνική συμφωνία προβλέπει μείωση του αφορολογήτου ορίου από τα 8.636 ευρώ στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 ευρώ για τους έγγαμους. 

Αυτό σηματοδοτεί την μείωση έκπτωσης στον φόρο που προβλεπόταν με αφορολόγητο στα 8.636 ευρώ και έτσι υπολογίζεται ότι η επιβάρυνση για όλους θα είναι περί τα 650 ευρώ επιπλέον φόρος.

Στο πλαίσιο των αντιμέτρων που υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι θα λάβει, κατά την ενημέρωση της ΚΟ των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ότι ο συντελεστής φορολόγησης θα μειωθεί από το 22% που είναι σήμερα στο 20%. 

Αν το αντίμετρο ισχύσει αυτό σημαίνει ότι η επιβάρυνση δεν θα είναι 650 ευρώ το χρόνο αλλά 600 ευρώ.

Με το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 για τους έγγαμους σημαίνει πως θα πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι έχουν εισοδήματα της τάξης των των 421 ευρώ το μήνα σε ό,τι αφορά στους μισθωτούς και 490 ευρώ το μήνα σε ότι αφορά στους συνταξιούχους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ