Ο εκδότης της «Σχεδίας» και η πολυβραβευμένη Ελληνίδα φωτορεπόρτερ στους «Φάρους» του COSMOTE HISTORY

Η εκπομπή «Φάροι» προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Τετάρτη στις 17.00.

Ένας δημοσιογράφος και μία φωτορεπόρτερ, δύο Έλληνες, που μέσα από τη δημιουργική τους ματιά ρίχνουν «φώς» στα προβλήματα των ευπαθών ομάδων και προβάλουν την ανάγκη ισοτιμίας και αποδοχής της διαφορετικότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι οι πρωταγωνιστές του 9ου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάροι», παραγωγής COSMOTE TV. 

Το νέο επεισόδιο προβάλλεται την Κυριακή 9 Απριλίου στις 23.00 στο COSMOTE HISTORY.

Ο δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», Χρήστος Αλεφάντης, είναι ο άνθρωπος που το 2013 ενέπλεξε τους αστέγους στο πρώτο ελληνικό περιοδικό δρόμου, προσφέροντάς τους απασχόληση και τη δυνατότητα για εισόδημα. 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αυστραλία, ήρθε από πολύ νωρίς σε επαφή με τα περιοδικά δρόμου και εκτέθηκε σε κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπως οι ποδοσφαιρικές ομάδες αστέγων, ενέργειες που τον προέτρεψαν να αξιοποιήσει την ιδιότητά του ως δημοσιογράφος προκειμένου να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. 

Όταν ήρθε στην Ελλάδα, κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε δει στην Αυστραλία και τον είχε μαγέψει, να βοηθήσει δηλαδή με τη σειρά του, τους άστεγους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 

Έτσι συστάθηκε πρώτα η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων και στη συνέχεια το περιοδικό δρόμου Σχεδία, για την έκδοση του οποίου εργάζονται εθελοντικά μια ομάδα από περίπου 30-40 δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και φωτογράφους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων έχει πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες, αντίστοιχων ομάδων, στο εξωτερικό.

Η φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή, φωτογραφίζει και γράφει ασταμάτητα εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια για το θέμα της κοινωνικής δικαιοσύνης, με έμφαση στην Αφρική και την Ασία, έχοντας αποσπάσει πολλές διεθνείς διακρίσεις. 

Με δημοσιεύσεις στα μεγαλύτερα περιοδικά του κόσμου, όπως το National Geographic, με ταξίδια στις πιο μακρινές περιοχές του πλανήτη, όπου καλύπτει με την φωτογραφική της μηχανή γεγονότα κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά, η Μάρω Κουρή έχει καταφέρει να αφήσει την προσωπική της καλλιτεχνική και δημοσιογραφική σφραγίδα. 

Τα έργα της βρίσκονται από τις κοσμικές γκαλερί των μεγαλουπόλεων μέχρι τις παραγκουπόλεις και τις φτωχογειτονιές σε όλον τον κόσμο. 

Έχει διακριθεί, μεταξύ άλλων, στο 2ο Διεθνές Καλλιτεχνικό Φόρουμ της Μεσογείου, στην Primavera Fotografica, στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνών και στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτορεπορτάζ SCOOP στην Γαλλία με το 1ο βραβείο για το θέμα «Το φυλαχτό - οι αλμπίνοι της Τανζανίας». 

Επίσης έχει αποσπάσει και πολύ σημαντική διάκριση από το περιοδικό LIFE με την Φωτογραφία της Χρονιάς για την εικόνα της με τίτλο «Πύρινα Φτερά» που τράβηξε στα βίαια γεγονότα που εξελίχθησαν στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011.

Δείτε το τρέιλερ του 9 ου επεισοδίου εδώ .

Η εκπομπή «Φάροι» προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Τετάρτη στις 17.00, ενώ είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Οι «Φάροι» εντάσσονται στο νέο κύκλο πρωτότυπων εκπομπών και σειρών ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ