Π. Καρβούνης για την επίσκεψη της Κ. Κρέτσου: H ΕΕ στηρίζει έμπρακτα την Ελλάδα, πέρα από μνημόνια

Η επένδυση στις υποδομές σημαίνει τροφοδότηση της ελληνικής αγοράς με χρήμα και κατ' επέκταση με θέσεις εργασίας, δηλώνει ο κ.Καρβούνης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την Ελλάδα, πέρα από μνημόνια και σχετικές υποχρεώσεις, τονίζει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνος Καρβούνης, με αφορμή την επίσκεψη της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνας Κρέτσου.

«Ακόμα και σε περίοδο κρίσης, έργα-παρακαταθήκες, όπως ο νέος αυτοκινητόδρομος στα Τέμπη που θα δοθεί στην κυκλοφορία παρουσία της, συνεχίζουν να γίνονται πράξη, με ευρωπαϊκή στήριξη», σημείωσε.

Ο κ. Καρβούνης υπενθύμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 1,3 δισ. ευρώ για να ολοκληρωθούν, πανελλαδικά, δέκα μεγάλα έργα μεταφορών και περιβάλλοντος, ενώ μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων χρηματοδοτούνται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού μας όλον τον χρόνο».

«Στην Ελλάδα της κρίσης, η επένδυση στις υποδομές σημαίνει τροφοδότηση της ελληνικής αγοράς με χρήμα και κατ' επέκταση με θέσεις εργασίας και δυνατότητες ανάπτυξης», σημείωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η επίσκεψη της κ. Κρέτσου εντάσσεται, επίσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης, που εγκαινίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλον Γιούνκερ, με τη Λευκή Βίβλο, στις αρχές Μαρτίου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ