Ο Κώστας Ζαχαριάδης για τον Στουρνάρα: Δεν χρειαζόμαστε πέμπτη φάλαγγα

Όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών πρέπει να σταματήσουν να προκαλούν και να προετοιμαστούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ο διευθυντής διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, σχολίασε τις δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, σχετικά με την λογοκρισία των προέδρων τραπεζών.

«Υπάρχουν δύο ειδών λογοδοσίες, η δημόσια που αφορά στην πορεία της οικονομίας του τραπεζικού συστήματος, των μεγεθών, στη διαδικασία χορήγησης δανείων σε επιχειρήσεις κόμματα κλπ και υπάρχει και η δικαστική διαδικασία λογοδοσίας, με την οποία δεν εμπλέκεται η πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον focus fm ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε:

«Όλοι όσοι διετέλεσαν πρόεδροι τραπεζών και κυρίως της τράπεζας της Ελλάδας πρέπει να σταματήσουν να προκαλούν και να προετοιμαστούν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό.

Δεν έχει ανάγκη ο τόπος από πέμπτη φάλαγγα.

Είναι απολύτως προφανές πως σε μία κρίσιμη στιγμή, που η χώρα διαπραγματεύεται χρειαζόμαστε την απόλυτη συσπείρωση όλων των δυνάμεων και δεν χρειάζεται εσωτερική υπονόμευση και πισώπλατα μαχαιρώματα.

Δεν μιλάμε για ένα απλό υπάλληλο της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.

Μιλάμε για κορυφαία στελέχη τα οποία δρομολογούν εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και παρεμβαίνουν.» τονίζει μεταξύ άλλων o Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση με ποια διαδικασία θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό ο τραπεζίτης, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε «με τη διαδικασία του δημόσιου λόγου, διαλόγου και αντιπαράθεσης. Άλλωστε και ο σημερινός τραπεζίτης παρεμβαίνει και στο δημόσιο λόγο με τις τοποθετήσεις του και πολλές φορές βγαίνει έξω από τα χωράφια και πολιτικολογεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ