Ο Γιάννης Λουκάκος μας φτιάχνει εύκολα και γρήγορα κοτόπουλο με κρούστα από μαγιονέζα και παρμεζάνα

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο βήμα βήμα με τις οδηγίες του Γιάννη Λουκάκου.

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς δέρμα

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

220 γρ. μαγιονέζα

5 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

 

Για τη σαλάτα ντομάτας

200 γρ. ντομάτα κονκασέ

80 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε μικρά καρέ
40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη

10 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού

3 γρ. βασιλικό, chiffonade

αλάτι

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής​.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C.

Ανακατέψτε  σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο.

Τοποθετήστε τα φιλέτα σε λαδόκολλα και αλείψτε τα με το μίγμα της μαγιονέζας.

Ψήστε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.

 

Για τη σαλάτα ντομάτας

Αλατίστε και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Τοποθετήστε τη σάλτσα ντομάτας για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.

 

Who is who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ