Η Χίλαρι Κλίντον κάλεσε τον Τραμπ να επιτεθεί στη Συρία μιλώντας σε συνέδριο γυναικών

Η Χίλαρι Κλίντον χθες στην πρώτη συνέντευξη μετά την ήττα της, στις προεδρικές εκλογές από τον Ντόναλντ Τραμπ, κάλεσε τις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τους αεροπορικούς διαδρόμους της Συρίας.

Η Κλίντον, σε συνέντευξή της σε σύνοδο κορυφής γυναικών στη Νέα Υόρκη (Women in the World), επίσης δήλωσε ότι η ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016 ήταν μια υποκλοπή πιό καταστροφική και από το Γουότεργκεϊτ.

Στην ερώτηση εάν πιστεύει τώρα πως η αποτυχία να λάβει μια σκληρότερη στάση απέναντι στη Συρία ήτα το χειρότερο λάθος της εξωτερικής πολιτικής ως Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, η Κλίντον είπε ότι προτιμούσε μια περισσότερο επιθετική δράση εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο διατεθειμένοι να τον αντιμετωπίσουμε κατά μέτωπο», είπε στη συνέντευξη, την οποία πήρε ο δημοσιογράφος της New York Times Νίκολας Κρίστοφ.

«Πιστεύω ειλικρινά ότι θα έπρεπε να είχαμε καταστρέψει τους αεροπορικούς του διαδρόμους, και ότι πρέπει να το κάνουμε, και να τον εμποδίσουμε από το να μπορεί να τους χρησιμοποιεί για να βομβαρδίζει αθώα άτομα και να τους ρίχνει αέριο σαρίν», πρόσθεσε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Κλίντον σημείωσε ότι όταν έφυγε από την κυβέρνηση, είχε υποστηρίξει σθεναρά να υπάρξει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, αλλά ο πρόεδρος Ομπάμα ήταν αντίθετος σε αυτό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ