Με την Ελλάδα στο επίκεντρο αρχίζει η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα και την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Σήμερα αναμένεται να δούμε τι εξελίξεις θα έχουμε μετά και το Eurogroup στην πρωτεύουσα της Μάλτας Βαλέτα όπου από τις 9:00 συνεδριάζει το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε..

Το ελληνικό ζήτημα είναι το τέταρτο θέμα στην αντζέντα του σημερινού Eurogroup και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Μάλτα.

Από χτες τα μηνύματα για την ελληνική διαπραγμάτευση έχουν διχάσει τις απόψεις του ελληνικού κοινού. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, εξέφρασε για μια ακόμη φορά την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία σήμερα στο Eurogroup.

Από πλευράς του ΔΝΤ ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις έκανε λόγο για «πρόοδο στις διαβουλεύσεις Αθήνας – θεσμών» ωστόσο διευκρίνισε ότι εξακολουθούν να εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα. 

Ανάλογη στάση κράτησε και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Β. Σόιμπλε πριν από τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του EG Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε αισιόδοξα από την πλευρά του πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, αλλά όπως είπε είναι αβέβαιος για το αν αυτό επιτευχθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στη Μάλτα.

Τέλος η Κομισιόν, η οποία έχει καταθέσει και τη συμβιβαστική πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κρατά κλειστά τα χαρτιά της και παρεμβαίνει όταν και όποτε νομίζει ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 10:00 με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον και στις 17:30 με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ