Πούτιν για αμερικανική επίθεση στη Συρία: "Βασίστηκε σε κατασκευασμένα προσχήματα"

Η Ρωσία αναστέλλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία.

Για επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους που βασίστηκε «σε κατασκευασμένα προσχήματα» κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας στη ρωσική Άνω Βουλή, προειδοποιούσε ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις ενδέχεται να υποβαθμίσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας στη Συρία.

 

Αναστολή της συμφωνίας ασφάλειας 

«Η Ρωσία αναστέλλει το μνημόνιο που έχει συνάψει με τις ΗΠΑ για την αποτροπή επεισοδίων και τη διασφάλιση της αεροπορικής ασφάλειας στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, λίγες ώρες μετά τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ του συριακού στρατού. 

 

Στην ίδια γραμμή με το Κρεμλίνο και η Τεχεράνη

Καταστροφική και επικίνδυνη χαρακτηρίζει την αμερικανική επίθεση και το Ιράν, διά στόματος του εκπροσώπου Μπαχράν Κασέμι, του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας 

«Το Ιράν καταδικάζει την χρήση χημικών όπλων αλλά την ίδια στιγμή πιστεύει ότι είναι επικίνδυνη και καταστροφική παραβίαση του διεθνούς δικαίου, να χρησιμοποιείται αυτή η επίθεση ως δικαιολογία για μονομερείς ενέργειες», τόνισε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ. 

Η Τεχεράνη είναι ο βασικός σύμμαχος του προέδρους της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ στην περιοχή, και έχει στο παρελθόν προσφέρει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην κυβέρνηση της Συρίας, ενάντια στους αντάρτες και τους τζιχαντιστές του φερόμενου Ισλαμικού Κράτους. 

 

Συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών ζητά η Βολιβία

Εν τω μεταξύ, συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για την επίθεση, ζήτησε η Βολιβία από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ