Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος.

Οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου με αφορμή δημοσιεύματα για ποσά που είχα δοθεί στην εταιρεία της από το Δημόσιο.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στη μήνυση.

Σε δηλώσεις του ο Κώστας Βαξεβάνης επέμεινε στη βασιμότητα των δημοσιευμάτων της εφημερίδας Documento συνδέοντας την εταιρεία επικοινωνίας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα με απευθείας ανάθεση έργων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε αυτοβούλως  σήμερα  Μ. Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και συνελήφθη έπειτα από τη μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του η σύζυγος του  Γιάννη Στουρνάρα.

Η  Λίνα Νικολοπούλου, μήνυσε τον Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμηση έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας , σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία της είχε λάβει μεγάλο χρηματικό ποσό από ΚΕΕΛΠΝΟ για συνέδρια, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Λίνας Νικολοπούλου για τη μήνυση στον Βαξεβάνη

Ανακοίνωση σχετικά με τη μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου Σουρνάρα εναντίον του εκδότη της εφημερίδας "Documento" Κώστα Βαξεβάνη εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.  

«Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας "Documento", Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ