Φωτό- Αίγυπτος: Παγκόσμια συγκίνηση για την μουσουλμάνα αστυνομικό που θυσιάστηκε για να σώσει χριστιανούς

Η γυναίκα αυτή έδειξε έμπρακτα δίνοντας την ίδια της τη ζωή ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει θρησκευτικό μίσος και διακρίσεις.

Στις βομβιστικές επιθέσεις στην Αίγυπτο την περασμένη Κυριακή, σκοτώθηκαν τρεις γυναίκες αστυνομικοί.

Συγκλονίζει η ιστορία της μουσουλμάνας που θυσιάστηκε για να σώσει τους χριστιανούς στην εκκλησία Κοπτών στην Αλεξάνδρεια, χρησιμοποιώντας το κορμί της ως ασπίδα την ώρα της έκρηξης. 

Η Nάγκουα Aμπντέλ-Aλίμ είναι η πρώτη γυναίκα που πεθαίνει στη γραμμή του καθήκοντος στην Αιγυπτιακή αστυνομία, σύμφωνα με τη Daily News Egypt.

Μάλιστα, τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας από τους δύο γιους της, επίσης αστυνομικός, σκοτώθηκε κι αυτός κατά την επίθεση του καμικάζι. 

Η γυναίκα αυτή έδειξε έμπρακτα δίνοντας την ίδια της τη ζωή ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει θρησκευτικό μίσος και διακρίσεις.

Η Νάγκουα Aμπντέλ-Aλίμ φύλαγε την είσοδο του ναού, όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας επιχείρησε να περάσει τον έλεγχο ασφαλείας. 

Ο «καμικάζι» πυροδότησε τα εκρηκτικά στην κεντρική πύλη, παρασύροντας στον θάνατο την αστυνομικό και δεκάδες ακόμα ανθρώπους. 

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρωταρχικός στόχος του τρομοκράτη ήταν ο Πάπας Θεόδωρος Β΄ Αλεξανδρείας, ο οποίος είχε φύγει από εκκλησία λίγα λεπτά νωρίτερα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν ευρέως φωτογραφίες με το σύζυγό της, έναν υπολοχαγό, μαζί με ευχαριστίες από Μουσουλμάνους και Χριστιανούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ