Βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο της Ντόρντμουντ: Εξετάζεται το σημείωμα των δραστών - Πως σώθηκαν οι παίκτες (Φωτό - Βίντεο)

Βρέθηκε σημείωμα για την ανάληψη της ευθύνης, το οποίο εξετάζεται.

Την στιγμή που ανακοινώθηκε μέσα στο στάδιο πως οι παίκτες της Ντόρμουντ δεν θα αγωνιστούν λόγω της έκρηξης κοντά στο λεωφορείο που τους μετέφερε, όλοι οι οπαδοί, περίπου 80.000 αλλά και φίλαθλοι της Μονακό, ένωσαν τις φωνές τους με μεγαλείο ψυχής φωνάζοντας δυνατά «Ντόρτμουντ, Ντόρτμουντ, Ντόρτμουντ».

Η κίνηση αυτή των φιλάθλων καταγράφτηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, περνώντας το μήνυμα πως στον αθλητισμό δεν χωράνε τρομοκρατικές ενέργειες.

Χτες νωρίς το βράδυ οι παίκτες της Ντόρτνμουντ κατευθύνονταν στο γήπεδο Σίγκναλ Ιντούνα, όπου θα διεξαγόταν η αναμέτρηση με τη Μόνακα, όταν σημειώθηκαν 3 εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο της ομάδας.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, έσκασαν τα λάστιχα του πούλμαν και έσπασαν πολλά παράθυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι από τα γυαλιά ο 26χρονος αμυντικός, Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον δεξιό καρπό. 

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε πως το πούλμαν είχε τριπλά τζάμια, τα οποία έσωσαν τα μέλη της ομάδας από τις ισχυρές εκρήξεις.

«Έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα, εκτιμούμε ότι αυτή ήταν μια επίθεση με ισχυρές εκρηκτικές ύλες», τόνισε η αστυνομία της Ντόρτμουντ με ανάρτηση της στο Twitter.

Όλοι οι αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στο Ντόρτμουντ.

Οι τρεις εκρήξεις συνέβησαν ακριβώς τη στιγμή που το λεωφορείο πέρασε από το σημείο.

Φαίνεται πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί φτιάχτηκαν από κάποιον πολύ έμπειρο. 

Πιθανότατα χρησιμοποίησαν κάποιο κινητό τηλέφωνο ή τηλεχειριστήριο για πόρτα γκαράζ", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, γνωστοποιώντας επίσης πως βρέθηκε ένα σημείωμα με την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, το οποίο εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian.

Νωρίτερα, πάντως, πηγές ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, τόνιζαν πως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι αυτού του σημείου των ερευνών αποδείξεις ότι η έκρηξη είχε «τρομοκρατική» προέλευση.

Oι γερμανικές αρχές ερευνούν την πιθανότητα ισλαμιστικού υπόβαθρου πίσω απ’ τη βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το σημείωμα φαίνεται να αναφέρει μέσα τον Αλλάχ και πως οι παίκτες βρίσκονται στην "λίστα θανάτου του Ισλαμικού Κράτους".

Ωστόσο,πηγές της αστυνομικής έρευνας δήλωσαν στην εφημερίδα του Μονάχου ότι η επιστολή είναι πιθανόν να είναι απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.

Ταυτόχρονα οι αρχές ελέγχουν την αυθεντικότητα μιας δεύτερης επιστολής ανάληψης ευθύνης, που προέρχεται πιθανότατα από τον αντιφασιστικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων αργά το βράδυ κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο επιστολή που υποστηρίζει ότι το λεωφορείο δέχθηκε επίθεση ως «σύμβολο της πολιτικής της BVB», που δεν κάνει αρκετά κατά των ρατσιστών, των νεοναζί και των ακροδεξιών λαϊκιστών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ