Γιατί η γυναίκα που γέννησε δίδυμα στα 64 της έχασε την επιμέλειά τους - Η τρομερή ιστορία & οι ευθύνες

Αποφασίστηκε ότι η μητέρα δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τα μωρά, λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας.  

Πριν από λίγους μήνες είχε προκαλέσει σάλο η περίπτωση της 64χρονης Mauricia Ibanez που έφερε στον κόσμο δίδυμα σε αυτήν την ηλικία.

Η ιστορία όμως αυτή δεν έλαβε τελικά ευτυχής κατάληξη, αφού η Ισπανίδα έχασε τελικά την επιμέλεια των δυδύμων, έπειτα από έρευνα των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η ίδια είχε ακολουθήσει θεραπεία γονιμότητας στην Αμερική, με αποτέλεσμα να γίνει η δεύτερη γηραιότερη μητέρα της Ισπανίας.

Η 64χρονη αναγκάστηκε να μείνει στο νοσοκομείο για περισσότερο από ένα μήνα και όταν βγήκε τα τέλη Μαρτίου, η κοινωνική υπηρεσία της υπέδειξε πως θα πρέπει να έχει στην διάθεσή της ένα άτομο για υποστήριξη στο σπίτι και στην ανατροφή των παιδιών.

Ωστόσο, έπειτα από 10 ημέρες παραμονής στο σπίτι αποφασίστηκε ότι η μητέρα δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τα μωρά, λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας.   

Η Mauricia Ibanez είχε μάλιστα λάβει πρόωρη συνταξιοδότηση από τη δουλειά της στο δημόσιο τομέα, αφότου διαγνώστηκε με παρανοϊκή διαταραχή της προσωπικότητας, περίπου στα 55 της χρόνια, σύμφωνα με τη Metro News.    

Το Φεβρουάριο, τη μέρα που γεννήθηκαν τα παιδιά, το νοσοκομείο είχε κυκλοφορήσει ένα βίντεο για να ανακοινώσει τη γέννησή τους. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ