Πατέρας σκότωσε με φάρμακα τον 15μηνο γιο του για να εισπράξει 500.000 δολάρια ασφάλεια ζωής

Φρίκη προκαλεί η ιστορία του πατέρα που σκότωσε το παιδί του για να εισπράξει την ασφάλεια ζωής. 

Ένας πατέρας από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ο Τζοακίν Σάντου Ραμς, καταδικάστηκε διότι , όπως αποδείχθηκε, σκότωσε τον μόλις 15 μηνών γιο του, προκειμένου να εισπράξει την αποζημίωση από την ασφάλεια ζωής!
Μάλιστα, στην ακροαματική διαδικασία όχι μόνο αποδείχθηκε ότι σκότωσε το παιδί του, αλλά ότι το είχε σχεδιάσει από τη γέννησή του. Κινήθηκε δηλαδή βάσει σχεδίου, βρήκε την κατάλληλη στιγμή, σκότωσε τον γιο του και εισέπραξε την ασφάλεια ζωής, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα από το time.com.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, όταν το παιδί ήταν μόλις δύο μηνών, υπέγραψε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής του γιου του, το οποίο θα απέδιδε το ποσό των 500.000 δολαρίων σε περίπτωση θανάτου. Τα στοιχεία οδήγησαν τον δικαστή στο συμπέρασμα ότι είχε σχεδιάσει τον θάνατό του από την ημέρα που γεννήθηκε.

Ο ίδιος βέβαια αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστήριζοντας ότι ο γιος του κατέληξε μετά από μία ισχυρή αρρώστια, η οποία του προκάλεσε υψηλό πυρετό.

Όπως αποδείχθηκε όμως, χορηγούσε συστηματικά στο παιδί φάρμακα, προκαλώντας τελικά τον θάνατό του.

Μάλλον η ιδέα του είχε έρθει όταν μετά τον θάνατο της μητέρας του από ασφυξία κέρδισε 162.000 δολάρια. 

Από τότε το έκανε «σύστημα».Ο δολοφόνος του παιδιού είχε σκοτώσει την πρώην κοπέλα του το 2003 και τη γυναίκα του το 2008. 

Για τον θάνατο της γυναίκας του είχε εισπράξει  περίπου 150.000 δολάρια ασφάλεια ζωής.

O δικαστής δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πατέρα και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη, μόνο όμως για τη δολοφονία του γιού του. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ