Δημοψήφισμα στην Τουρκία: Μπροστά το «Ναι», αλλά οριακά -Συνεχής ενημέρωση

Στις 17:00 έκλεισαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα στην Τουρκία. 

Τα αποτελέσματα δείχνουν ένα μικρό προβάδισμα στον Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι στη γειτονική χώρα δεν γίνονται επίσημα exit polla και τα τελικα αποτελέσματα από τα 167.140 εκλογικά κέντρια αναμένεται να ανακοινωθούν έως τις  9 το βράδυ.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το στρατόπεδο του «Ναι» δεν κέρδισε όσες ψήφους ανέμενε στο σημερινό δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση.

Εντούτοις, όπως ο ίδιος σημείωσε, το «Ναι» προηγείται έναντι του «Οχι». Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα το «Οχι» προηγείται με το ποσοστό του να ανέρχεται λίγο πάνω από το 50%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK.

Στο 3% έχει πέσει η διαφορά μεταξύ ΝΑΙ (51,50%) & ΟΧΙ (48,50%). Kαταμετρημένο το 96,41% των ψήφων

Το «Ναι» φαίνεται να επικρατεί του «Οχι», καθώς η καταμέρτρηση συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

«Θεού θέλοντος, το έθνος μας, εδώ και στο εξωτερικό, θα προχωρήσει προς το μέλλον απόψε, κάνοντας την προσδοκόμενη επιλογή» είπε αφού άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή το «Ναι» επικράτησε στα κεντρικά της χώρας, ενώ το «Όχι» κυριαρχεί στις παράκτιες περιοχές και στο νοτιοανατολικό τμήμα. Σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα επικράτησε το «Όχι», με ποσοστό 50,5%. 

Το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Τουρκία εκτιμάται στο 86%, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο HABERTURK TV.

Περίπου 55,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι, προσήλθαν στα 167.000 εκλογικά τμήματα για να εγκρίνουν ή να απορρίψουν τη συνταγματική αναθεώρηση που θα οδηγήσει στην ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

Οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό είχαν ήδη ψηφίσει τις προηγούμενες ημέρες στα κατά τόπους προξενεία ή εκλογικά τμήματα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ