Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τουρκία νέα καταγγελία: Η νοθεία στο δημοψήφισμα φτάνει τα 2,5 εκ. ψήφους

Φερχόφσταντ μετά τις κατηγορίες για νοθεία στο δημοψήφισμα: "Να διακοπούν οι ενταξιακές συνομιλίες της χώρας με την ΕΕ".

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξαπολύει κατηγορίες σχετικά με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, υποστηρίζοντας πως η νοθεία φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια ψήφους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή Άλεφ Κόρουν, μέλος της αποστολής παρατηρητών του Συμβουλίου, στο κρατικό ραδιόφωνο ORF της Αυστρίας, "το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε, αντίθετα από τον νόμο, ότι φάκελοι χωρίς επίσημη σφραγίδα θα γίνουν δεκτοί".

«Υπάρχουν υποψίες ότι περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια ψήφοι χειραγωγήθηκαν.

Πρόκειται για το γεγονός ότι ο (εκλογικός) νόμος επιτρέπει μόνο επίσημους φακέλους.

Ωστόσο, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε, αντίθετα από τον νόμο, ότι φάκελοι χωρίς επίσημη σφραγίδα θα γίνουν δεκτοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόρουν.

Φερχόφσταντ μετά τις κατηγορίες για νοθεία: Να διακοπούν οι ενταξιακές συνομιλίες της χώρας με την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, όμως, και από πλευράς Βρυξελλών ακούγονται πλέον ισχυρές διαμαρτυρίες για τη στάση της Άγκυρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ, επισήμανε ότι οι κατηγορίες που διατύπωσε διατύπωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης για το μη αδιάβλητο του δημοψηφίσματος στην Τουρκία είναι «πολύ σοβαρές» και αποτελούν αιτία να διακοπούν οι ενταξιακές συνομιλίες της χώρας με την ΕΕ.

«Οι προταθείσες συνταγματικές αλλαγές δεν παρέχουν μόνον απολυταρχικές εξουσίες στον Ερντογάν, αλλά έχουν διαταράξει και τους δημοκρατικούς θεσμούς στην Τουρκία και το δημοψήφισμα στο οποίο στηρίχθηκαν δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ του Συμβουλίου της Ευρώπης», ανέφερε σε δημόσια δήλωσή του ο κ. Φερχόφσταντ.

Και πρόσθεσε: «Η τουρκική κυβέρνηση εμπόδισε μια έντιμη εκστρατεία, καθώς εκφόβισε την πλευρά του "όχι" και φυλάκισε δεκάδες δημοσιογράφους. 

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επιβεβαιώνει ότι η τουρκική κυβέρνηση μποϊκοτάρισε τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκαταλαμβάνοντας το επίπεδο του παιγνιδιού μεταξύ του "ναι" και του "όχι"».

Ερντογάν για ΟΑΣΕ: "Τις εκθέσεις σας δεν τις ακούμε, ούτε τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας".

«Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις.

Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα. Πρώτα απ' όλα να ξέρετε την θέση σας. Εμείς τις πολιτικού περιεχομένου εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε , ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε.

Συνεχίζουμε την πορεία μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος το απόγευμα της Δευτέρας στην ομιλία του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ