Στην Αίγυπτο Βαρθολομαίος και Πάπας Φραγκίσκος καλεσμένοι του Ιμάμη: "Θα δείξουμε ενότητα"

Θα σταθούν δίπλα στον Πατριάρχη της Κοπτικής εκκλησίας, Πάπα Θεόδωρο τον Β', η χριστιανική κοινότητα του οποίου επλήγη θανάσιμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Στην Αίγυπτο θα μεταβεί ο Oικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο στις 28 και 29 Απριλίου μετά από πρόσκληση του Μεγάλου Ιμάμη του Αλ Άζχαρ.

«Πρόκειται για μια σημαντική παρουσία, για μια κοινή μαρτυρία ενότητας των χριστιανών, με ένα μήνυμα ειρήνης προς όλο τον κόσμο, σε αυτή την δύσκολη φάση, κατά την οποία πνέουν άνεμοι πολέμου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα σταθούν δίπλα στον Πατριάρχη της Κοπτικής εκκλησίας, Πάπα Θεόδωρο τον Β', η χριστιανική κοινότητα του οποίου επλήγη θανάσιμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις» αναφέρει η La Stampa.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας προσκλήθηκε, από τον Μεγάλο Ιμάμη του Αλ 'Αζχαρ ώστε να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη, κατά την οποία θα πάρουν τον λόγο και ο Πάπας με τον ίδιο τον ιμάμη.

Πηγές που διατηρούν στενές σχέσεις με το φανάρι επιβεβαίωσαν στην εφημερίδα την είδηση της μετάβασης του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Κάιρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ