Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

"Είμαι δικηγόρος": Τι είπε ο Τούρκος που συνέλαβαν σε βραχονησίδα κοντά στη Σύμη - Οι ύποπτες κινήσεις

Ο ίδιος υποστήριξε πως εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία.

Μυστήριο επικρατεί γύρω από την υπόθεση φυγάδευσης ενός Τούρκου επιστήμονα, που δηλώνει ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στη χώρα του εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης.

Ο 28χρονος δικηγόρος εισήλθε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από το Μαρμαρίς λάθρα στην χώρα μας προκειμένου, όπως κατέθεσε αρμοδίως να ταξιδέψει ακολούθως στην Στοκχόλμη.

Πιο συγκεκριμένα ο 28χρονος αποβιβάστηκε από ομοεθνή διακινητή στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης την Κυριακή 16 Απριλίου 2017.

 

Όπως ο ίδιος υποστήριξε εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα γιατί λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από την χώρα.

Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι γνώρισε έναν Τούρκο ονόματι «Σουλεϊμάν», που ανέλαβε την μεταφορά του με πνευστή λέμβο έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500 ευρώ.

Ο διακινητής τον ενημέρωσε ότι τον είχε αποβιβάσει στη Σύμη, όταν όμως διαπίστωσε ότι είχε αποβιβαστεί στη νησίδα «Νίμος» κάλεσε το Λιμεναρχείο και παραδόθηκε στις αρχές.

 

Διατείνεται ότι έχει Σένγκεν Βίζα σε ισχύ μέχρι την 23η Απριλίου 2017 κι αν εισερχόταν νόμιμα στη χώρα θα περνούσε τον διαβατηριακό έλεγχο.

Ηθελε όπως κατέθεσε να εισέλθει στη χώρα μας πριν να λήξει η Βίζα του προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Στοκχόλμη, όπου θα υποβάλει αίτηση για άσυλο.

Πρόκειται να υποβάλει πλέον αίτημα για άσυλο στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη dimokratiki.gr.

Σήμερα, παραπέμφθηκε σε δίκη με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ