Ο Νίκος Μουρατίδης προτείνει να φάμε στο Not Just Falafel υγιεινά νόστιμα και μοντέρνα

Στόχος του Not Just Falafel δεν είναι ένα ακόμα μαγαζί με φαγητό, αλλά η αλλαγή στα γευστικά στερεότυπα και ο επαναπροσδιορισμός του γρήγορου φαγητού με φρέσκα υλικά Μεσογειακής διατροφής και Ελλήνων παραγωγών. 

Ποιοτικό μαγαζί γεύσεων

Το Not Just Falafel αποτελεί μια σύγχρονη πρόταση υγιεινού street food. 

Η αυθεντική συνταγή και η διασφάλιση με την ποιότητα των πρώτων υλών θα σας ενθουσιάσει. 

Τα αρωματικά μπαχάρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι ένα από τα μυστικά που έφεραν μαζί τους οι Αιγύπτιου μάγειρες του μαγαζιού.

Εδώ θα βρείτε Falafel, Kibbe, Σις Ταουκ και άλλα πρωτότυπα εδέσματα, όπως το καταπληκτικό κοτόπουλο που το μαρινάρουν στο γιαούρτι. 

Στόχος του Not Just Falafel δεν είναι ένα ακόμα μαγαζί με φαγητό, αλλά η αλλαγή στα γευστικά στερεότυπα και ο επαναπροσδιορισμός του γρήγορου φαγητού με φρέσκα υλικά Μεσογειακής διατροφής και Ελλήνων παραγωγών. 

Ακόμα και όλα τα αναψυκτικά και οι μπύρες εδώ είναι Ελληνικά.

Είναι ωραίο να τρως ποιοτικά ξοδεύοντας μερικά κέρματα

Νότης Μπουζιάνης: Ο Νότης έχοντας 20 χρόνια καριέρα στον κινηματογράφο σαν οπερατέρ, αποφάσισε το 2013 να φτιάξει ένα διαφορετικό μαγαζί street food. 

Ένα χώρο που να προσφέρει φαγητό ποιότητας, να είναι διαφορετικό από τα σουβλατζίδικα και τα τοστάδικα, να είναι take away και delivery, και να μπορείς να φας ποιοτικά πληρώνοντας μερικά κέρματα.

"Στις 17 Φεβρουαρίου του 2014 το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα και το Not Just Falafel παραδόθηκε στον κόσμο της Αθήνας", λέει ο ίδιος καμαρώνοντας, μια και το μαγαζί πάει πολύ καλά και οι κριτικές του κόσμου είναι ενθουσιώδεις.

Βασίλης Βαβυλουσάκης: Ο Βασίλης μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά έχει ρίζες από την Αίγυπτο.

Στην κανονική του δουλειά είναι Δρ. Διαχειριστής Κινδύνων και ασχολείται με την Μεσιτική Ασφαλίσεων, όπως και με Υπηρεσίες Ανασχεδιασμού Επιχειρησιακών Διαδικασιών.  

Όταν ο Νότης, με τον οποίο είναι παιδικοί-οικογενειακοί φίλοι, του μίλησε για το Not Just Falafel, δεν χρειάστηκε πολύ, αμέσως έγινε συνέταιρος. 

Το καλό φαγητό, οι πρωτότυπες γεύσεις και οι μυρωδιές της κουζίνας ήταν κάτι σαν χόμπι του και τώρα έχουν γίνει μια ακόμα επαγγελματική ενασχόληση.

Falafel: Κεφτέδες με ρεβίθια

Παρ’ όλο που είναι μπελαλίδικα για να τα φτιάξει κανείς στο σπίτι, ρωτήσαμε τους μάγειρες ποια υλικά χρειάζονται για να φτιάξεις τα περίφημα Falafel.

Ιδού: 1/2 κιλό ρεβίθια, 3 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, 1 πράσσο, 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανό, 10 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο ή 2 κουταλιές της σούπας ξερό, 5-6 σκελίδες σκόρδο, 3 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο, 1 πρέζα πιπέρι κόκκινο, 3 κουταλάκια του γλυκού κίμινο, 5-6 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1/2 λεμόνι χυμό.

 

Not Just Falafel

Ρόμβης και Περικλέους 50 στην Αθήνα (λίγο πιο πάνω από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης).

Τηλέφωνο (γιατί κάνουν και delivery)  21 0321 1393

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ