Μπαράκ Ομπάμα is back! Μίλησε σε δεκάδες νέους και ανακοίνωσε τα νέα του σχέδια (Φωτό - Βίντεο)

Πλέον, ο Μπάρακ Ομπάμα επικεντρώνεται στη νεολαία και τα δικαιώματα του πολίτη. 

Ο Μπάρακ Ομπάμα κάνει δυνατό comeback, έπειτα από τρεις μήνες διακοπών με την οικογένειά του και την παράδοση των ηνίων των ΗΠΑ στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η τελευταία του εμφάνιση έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, όπου μίλησε σε περίπου 500 σπουδαστές για την πολιτική και τους παρότρεψε να ασχοληθούν με αυτή. 

Πηγή φωτό: AP / Charles Rex Arbogast

Άνετος και χαμογελαστός, ως συνήθως, ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του αστειευόμενος «Συνέβη τίποτα κατά την απουσία μου;» ρώτησε και ξεξκίνησε να ξεδιπλώνει το νέο του όραμα.

«Το σημαντικότερο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να βοηθήσω να προετοιμαστεί η επόμενη γενιά των ηγετών προκειμένου να αναλάβει να προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, προτού αρχίσει να συζητά με έξι νέους που κάθονταν δίπλα του στη σκηνή.

Πηγή φωτό: AP / Charles Rex 

Αφού κατήγγειλε την επιρροή των χρημάτων και των ομάδων συμφερόντων στην πολιτική, όπως και την ολοένα κι αυξανόμενη πόλωση που προωθούν ορισμένα ΜΜΕ, επισήμανε ότι:

«Tο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές μας είναι ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ όλων των δημοκρατιών. Οι μόνοι που μπορούν να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα είναι οι νέοι, η επόμενη γενιά».

«Εάν τα ξεπεράσουμε, όλα θα πάνε καλά. Είμαι πάντα απίστευτα αισιόδοξος» τόνισε ενώ ρώτησε κάθε σπουδαστή για την εμπειρία του και τις δεσμεύσεις που προτίθεται να αναλάβει.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αναφέρθηκε καθόλου στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ ακόμα κι έμμεσα, ενώ από την ημέρα που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο αρκέστηκε σε μερικά tweets, κυρίως για να υπεραμυνθεί του νόμου του για το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά και για να απορρίψει τις κατηγορίες του διαδόχου του σχετικά με την παρακολούθηση του ουρανοξύστη Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Πλέον, ο Ομπάμα επικεντρώνεται στη νεολαία και τα δικαιώματα του πολίτη.

Ωστόσο, στις 25 Μαΐου θα συμμετάσχει στο δημόσιο φόρουμ για τη Δημοκρατία μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, με αφορμή την 500ή επέτειο της Μεταρρύθμισης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ