«Είμαστε λεσβίες & κάναμε δυο παιδιά» -Το ζευγάρι έφτιαξε περιοδικό «We are family»- Μια αληθινή ιστορία

Ήξερε ότι ήθελε παιδιά, αλλά ως λεσβία η Hannah Latham, ήξερε επίσης πως θα ήταν δύσκολο. 

Σήμερα, μαζί με τη σύντροφό της Rowena έχει δυο παιδιά, τον 3χρονο Noah και ένα 4 μηνών μωρό.

Μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού ξεκίνησε ένα περιόδικό το «We are family» για οικογένειες που έχουν ένα ή περισσότερα μέλη λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων ή τρανσέξουαλ (LGBT).

«Χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να γίνουμε γονείς εγώ και η Rowena. Υπήρχαν στιγμές που ήμασταν πολύ απελπισμένες», λέει η 39χρονη Hannah, στη Guardian.

Το οικογενειακό τοπίο έχει αλλάξει, ειδικά μετά το 2005 όπου και τα άτομα που ανήκουν στο ίδιο φύλο μπορούν νόμιμα να γίνουν γονείς ή να υιοθετήσουν ένα. 
Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών αναφέρει ότι το ήδη από το 2012 υπήρχαν 12.000 οικογένειες οφυλοφίλων με συντηρούμενα τέκνα.

Η Hannah και η Rowena σκεφτόντουσταν αρκετό καιρό αν πρέπει να προσπαθήσουν να γίνουν γονείς.
«Συζητήσαμε το αντίκτυπο που θα είχε κάτι τέτοιο και το ηθικό κομμάτι αν γινόμασταν γονείς ενώ παρεκκλίνει από τον κανόνα. Θα έπρεπε να έχουμε και παιδιά ως λεσβίες;», λέει η Hannah. 

Παρ' όλο που υπάρχουν περισσότερο εναλλακτικές οικογένεις στις μέρες μας, υπάρχουν άνθρωποι LGBT που εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως το να γίνει γονέας δεν είναι επιλογή. 
«Οι ομοφυλόφιλοι, ειδικά, δεν συνειδητοποιούν ότι είναι σε θέση να γίνουν μπαμπάδες, απλά πιστεύουν ότι δεν είναι γι 'αυτούς».

Και οι δυο θέλουν το περιοδικό «We are family» να διώξουν κάθε αίσθημα της απομόνωσης. 
«Όταν περνούσαμε από όλη αυτή τη διαδικασία, χρειαζόμασταν πραγματικά έναν οδηγό με χρήσιμες συμβουλές για να γίνουμε γονείς ή καλύτεροι γονείς».

«Ήθελα κάτι διαφορετικό. ήθελα ένα λαμπερό περιοδικό που εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος θα χαίρεται να το διαβάζει πίνοντας τον καφέ ή ακόμα θα το έδινε στην πεθερά του να το διαβάσει».
Όταν τελικά το περιοδικό ήταν έτοιμο, έστειλαν αντίγραφα σε βιβλιοθήκες, ιατρεία και κλινικές γονιμότητας και δωρητών. 

«Συνάντησα μια γυναίκα που μου είπε ότι το περιοδικό την έκανε να αισθάνεται φυσιολογική και ότι η οικογένεια της είχε μια θέση στον κόσμο».

Η οικογένεια της Hannah και της Rowena τώρα είναι πλήρης. 
«Αφού σκεφτήκαμε αρχικά πως η συνάντηση με κάποιον δωρητή από το διαδίκτυο ήταν επικίνδυνη και λανθασμένη τελικά όντως καταλήξαμε σε αυτό. Βρήκαμε το Jerry μέσω μιας ιστοσελίδας και χρησιμοποιήσαμε το σπέρμα του και για τα δυο μας αγόρια, αλλά ο ίδιος δεν έχει καμία νομική ή οικονομική ευθύνη».

«Δεν υπάρχει τρόπος να μείνω πάλι έγκυος, αυτά τα δυο είναι αρκετά...», αναφέρει η Hannah.

Και δείχνοντας  το περιοδικό λέει χαμογελώντας: « Αυτό ειναι το τρίτο μου παιδί και περιμένω να δω πως θα το δεχτούν όλοι»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ