Βίντεο- Η ντροπιαστική στιγμή που ο Μαδούρο προπονείται στο μπέιζμπολ & η Βενεζουέλα βράζει από αιματηρές ταραχές

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν κάθε μέρα στους δρόμους  μεγάλων πόλεων στη Βενεζουέλα. 

Το σκηνικό δεν αλλάζει. Δακρυγόνα, βία, οδοφράγματα και φωτιές σε καθημερινή βάση. 

Η Βενεζουέλα προκαλεί διεθνή ανησυχία και η κατάσταση μοιάζει έτοιμη για μια απρόβλεπτη κορύφωση. Και βέβαια με όλα αυτά θα περίμενε κανείς πως οι μέρες αυτές είναι δύσκολες και αγωνιώδεις για τον πρόεδρο Μαδούρο. 

Κι όμως, ο Νικόλας Μαδούρο βρήκε έναν ακόμη τρόπο να προκαλέσει και να συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερη οργή εναντίον του.

 «Η δικαιοσύνη θα έρθει. Ζεσταινόμαστε γιατί έρχονται καινούργιοι αγώνες και εκπλήξεις», είπε ο Μαδούρο καθώς πετούσε μια μπάλα σε ένα συμπαίχτη του στο μπέιζμπολ. Αυτές οι δηλώσεις που έγιναν από ένα εντυπωσιακές αθλητικές εγκαταστάσεις κατεγράφησαν σε βίντεο και όπως ήταν αναμενόμενο, η εικόνα του προέδρου μιας χώρας στα όρια της κατάρρευσης, να κάνει προπόνηση, εξόργισαν τους αντιπάλους του.

 

«Πόσο ντροπιαστικό και ενοχλητικό είναι ενώ μια χώρα πεθαίνει από την πείνα, ο ηγέτης της να παίζει», ανέφερε ο Luis Miguel Salgado, παραγωγός ειδήσεων.«Αυτό δεν είναι καθόλου ανθρώπινο», πρόσθεσε.

«Πρόεδρε, να είστε βέβαιος ότι οι ημέρες σας τελειώνουν», έγραψε ο χρήστης Irwing Morillo. «Θα καταλήξετε σε δίκη και θα καταδικαστείτε για γενοκτονία», ανέφερε επίσης.

 «Σωστά λέτε πως η δικαιοσύνη θα έρθει. Δεν σας βλέπω ήσυχο. Σας βλέπω νευρικό προσπαθώντας να αποδείξετε κάτι που δεν είστε», απάντησε στο βίντεο ένας άλλος χρήστης. 

 

Τους 26 έφτασαν οι νεκροί διαδηλωτές στη Βενεζουέλα

Σε 26 αυξήθηκαν τα άτομα τα οποία έχασαν τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Βενεζουέλα, όπως ανακοίνωσε η γενική εισαγγελέας, καταγγέλλοντας τη βία στη χώρα.

«Δεν μπορώ να ανεχτώ τη βία, λυπάμαι για τον θάνατο αυτών των 26 ανθρώπων, είτε είναι φιλοκυβερνητικοί, είτε είναι αντιπολιτευόμενοι. Ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι πάντα λυπηρός» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους η Λουίσα Ορτέγκα η οποία διευκρίνισε ότι τα θύματα ήταν «τέσσερις έφηβοι και 22 ενήλικοι».

Σύμφωνα με τον απολογισμό της εισαγγελίας, υπάρχουν επίσης 437 τραυματίες, ενώ 1.289 άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Η αντιπολίτευση έχει ήδη καλέσει τους υποστηρικτές της να βγουν και πάλι αύριο στους δρόμους και να διαδηλώσουν υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος των κινητοποιήσεων. 

«Προχωράμε. Δεν θα υποχωρήσουμε. Αν καταφέρουμε να αντέξουμε την πίεση, θα πετύχουμε την αλλαγή. Την Τετάρτη θα επιστρέψουμε στους δρόμους» είπε ο Φρέντι Γκεβάρα, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση από τα τέλη του 2015.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια. 
«Πόσους νεκρούς χρειάζονται ακόμη οι εξτρεμιστές της αντιπολίτευσης για να εγκαταλείψουν τη βία ως μέσο άσκησης της πολιτικής; Πόσους ακόμη;» δήλωσε ο στρατηγός Βλαντίμιρ Πατρίνιο Λόπες, ο υπουργός Άμυνας και στενός συνεργάτης του προέδρου Μαδούρο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ