Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης Orlando Dassios Kyris στην Evripides Art Gallery

Σε μια λαμπερή βραδιά εγκαινιάσθηκε η έκθεση “Orlando” του σχεδιαστή Δημήτρη Ντάσιου και του φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη, στην Evripides Αrt Gallery.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν αγαπημένοι φίλοι των δυο καταξιωμένων καλλιτεχνών, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου από τον χώρο της μόδας, τον εικαστικό, καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς υπήρξε η performance της ηθοποιού και σοπράνο Μαριάνθης Σοντάκη, η οποία ερμήνευσε ένα κομμάτι από την όπερα «Διδώ και Αινίας» του Purcel σε ενορχήστρωση του Αντώνη Μιτζέλου. Μαζί της η καθηλωτική Έσθερ Μαστρογιάννη, που με τη σειρά της «έδωσε ζωή» στον «Ορλάντο», καθώς το γνωστό μοντέλο πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες της έκθεσης.

Ο «Ορλάντο» του Δημήτρη Ντάσιου και του Βαγγέλη Κύρη είναι ένα ταξίδι στην ιστορία της μόδας και στις λαϊκές παραδόσεις που και οι δύο τόσο αγαπούν, παίζοντας με τις μνήμες και ανταλλάσσοντας τις εικόνες του μυαλού τους.

Οι μεταμοντέρνοι νομάδες – γοητευτικοί αγωνιστές και μοναχικοί σύντροφοι στο «απόλυτο» ταξίδι – γίνονται πρωταγωνιστές ενός υπαρξιακού μύθου. Ο Δημήτρης Ντάσιος σκηνοθετεί αυτή την αέναη διαδρομή μέσα από τις δημιουργίες του, απελευθερώνοντας μια πρωτόγνωρη ένταση συναισθημάτων. Τα πορτρέτα του Βαγγέλη Κύρη δεν σταματούν, αλλά «προσθέτουν» χρόνο στον χρόνο - όπως στον «Ορλάντο» της Γούλφ, τα πρόσωπα βιώνουν το παιχνίδι της μεταμόρφωσης και της αδιάκοπης εξέλιξης.

Μια έκθεση φωτογραφίας και όχι μόνο, με αφορμή στο ένδυμα και στόχο το άνοιγμα νέων διαδρομών, η οποία παρουσιάζεται στην γκαλερί Evripides από 2 έως 6 Μαΐου 2017.

Στον χώρο της έκθεσης εκτίθενται επίσης ενδύματα και αξεσουάρ του σχεδιαστή.

Διάρκεια έκθεσης: 2 - 6 Μαΐου 2017

Για περισσότερες πληροφορίες:

EVRIPIDES ART GALLERY

Ηρακλείτου 10 & Σκουφά – Κολωνάκι, Αθήνα 106 73 Τηλ: 2103615909 | Fax: 2103600620 | Email: info@evripides-art.gr

Ημέρες και ώρες Λειτουργίας Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή : 11.00-20.30 Τετάρτη: 11.00-17.00 & Σάββατο : 11.00-16.00 Δευτέρα και Κυριακή : Κλειστά

Ο χώρος πληρεί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ.

 

Δημήτρης Ντάσιος

Ο Δημήτρης Ντάσιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, θέατρο και κλασικό τραγούδι. Έχει δουλέψει σαν ηθοποιός πλάι σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στο σχεδιασμό κοσμημάτων και αργότερα πέρασε στη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ. Με έμπνευση τόσο από την Ελληνική παράδοση, όσο και από τους πολιτισμούς άλλων λαών, ο Δημήτρης Ντάσιος χρησιμοποιεί σε όλες του τις συλλογές αυθεντικά στοιχεία, τα οποία συγκεντρώνει από τέχνες και παραδόσεις λαών που παρουσιάζουν κοινά υπόγεια ρεύματα και επιρροές. Οι συλλογές του παρουσιάζονται σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Παρίσι κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας και βρίσκονται στους σημαντικότερους χώρους μόδας του κόσμου. Εκθέτει σε galleries και μουσεία παγκοσμίως.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης Orlando Dassios Kyris στην Evripides Art Gallery

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ