Συνάντηση Τσίπρα με Κίρσνερ: «Ξεπερνάμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό»

Σήμερα Δευτέρα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την κα Κρίσνερ έγινε στο γραφείο του στη Βουλή. 

«Και η χώρα μου επίσης περνάει δύσκολες μέρες εδώ και επτά χρόνια, αλλά είμαστε σε μία πορεία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώην πρόεδρο της Αργεντινής κατά την υποδοχή της.


 
Στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, η Κίρσνερ υπογράμμισε την προσφορά της Ελλάδας στον πολιτισμό, και όχι μόνο, της Δύσης. Σημείωσε ότι από εδώ ξεκίνησε η Δύση και ότι πραγματικά οι σκέψεις για τη Δημοκρατία, για την οργάνωση και την πολιτιστική οργάνωση της Δύσης, χωρίς καμία αμφιβολία βασίζονται στην ιστορία της Ελλάδας.
 
Η πρώην ισχυρή γυναίκα της Αργεντινής εξέφρασε τη μεγάλη συγκίνηση της όταν αντίκρισε τον Παρθενώνα και πρόσθεσε πως ελπίζει να έχει την ευκαιρία την Τρίτη να επισκεφθεί τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.
 
Ο πρωθυπουργός αφού υπογράμμισε τη σημασία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, σημείωσε πως η Αθήνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική.


 
«Πρέπει να σας πω επίσης ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική. Εμείς οι Έλληνες παρότι βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα σας, αισθανόμαστε ότι έχουμε περίπου παρόμοια μενταλιτέ», προσέθεσε ο πρωθυπουργός. «Και ζήσαμε από κοντά και τις περιπέτειες σας αλλά και τα κατορθώματα σας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα ήθελα με μεγάλη χαρά να ακούσω και τα νέα σας», είπε ο κ. Τσίπρας στην Κριστίνα Κίρσνερ, προσθέτοντας ότι είχε επισκεφθεί την Αργεντινή πριν από τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ