Ένοπλοι ληστές στη Γεωπονική: Αδερφός μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς ο ένας δράστης

Ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε χρηματαποστολή στον χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, στην Ιερά Οδό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 10:25, δύο άτομα με κουκούλες full face, οπλισμένα με πιστόλια, επιτέθηκαν κατά υπαλλήλων εταιρίας security που εκείνη τη στιγμή εφοδίαζαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, εντός του πανεπιστημίου, αρπάζοντας χρήματα.

Ακολούθησε καταδίωξη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν έναν εκ των δραστών, ενώ ο δεύτερος αναζητείται.

Αναστάτωση πάντως έχει προκληθεί και στους φοιτητές, καθώς υποστηρίζουν ότι άνθρωποι από τη σχολή τους ενημέρωσαν να μην πάνε για μάθημα καθώς ενδέχεται ο ύποπτος να κρύβεται μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Ο ένας από τους δύο δράστες που συνελήφθησαν για την απόπειρα ληστείας στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών είναι αδελφός φυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός, ηλικίας 25 ετών, δεν έχει απασχολήσει τις αρχές μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής τηρεί αρνητική στάση κατά την προανάκριση που διενεργείται.

Οι συγκεκριμένες κασετίνες της χρηματαποστολής με τα χαρτονομίσματα δεν περιείχαν ως συνήθως χρωμοπαγίδα που αχρηστεύει το ρευστό. Η Ασφάλεια ερευνά αν αυτό ήταν κάτι που γνώριζαν οι δράστες και δεν αποφάσισαν να χτυπήσουν τυχαία αλλά στοχευμένα.

Οι πληροφορίες της Ασφάλειας λένε ότι το τελευταίο διάστημα διάφορες ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι υπάρχει άβατο για την Αστυνομία στους πανεπιστημιακούς χώρους για να μεταφέρουν εκεί την κακοποιό δράση τους. 

Το σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν και τους πρόδωσε αφού δεν πήρε μπροστά, είχε κλαπεί πριν δύο ημέρες. Μια κίνηση που δίνει την εντύπωση ότι οι ληστές προγραμμάτιζαν ημέρες και μελετούσαν με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο πριν περάσουν στην πρακτική εφαρμογή.

Αν και την υπόθεση για την ώρα χειρίζεται το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, εντούτοις για όλες τις εξελίξεις ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ