Ρομποτικό γεράκι στο αεροδρόμιο για να απομακρύνει τα πουλιά που προκαλούν ακόμη και πτώση αεροπλάνων

Σύντομα τα αεροπλάνα δεν θα είναι το μοναδικό πράγμα που θα πετάει πάνω από το αεροδρόμιο Edmonton στον Καναδά και αυτό γιατί ήρθε το γεράκι- ρομπότ!

Το Robird είναι ρομπότ και πουλί, ένα ρομποτικό drone δηλαδή, το οποίο μοιάζει με γεράκι και μπορεί να μιμηθεί την πτήση ενός πραγματικού γερακιού, σύμφωνα και με το globalnews.ca.

Πρόκειται για το πρώτο ρομποτικό πουλί της Clear Flight Solutions το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να διώχνει τα πραγματικά πουλιά από τον ουρανό του αεροδρομίου του Καναδά, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τα αεροπλάνα.

Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η μίμηση, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στην πτητική συμπεριφορά, είναι τόσο καλή που τα πραγματικά πουλιά πιστεύουν ότι ο φυσικός εχθρός τους βρίσκεται κοντά τους και έτσι φεύγουν μακριά.

 

Το καναδικό αεροδρόμιο διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε το ίδιο το Robird να μην αποτελέσει πρόβλημα για τα αεροπλάνα.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ