Live- Η Ορκωμοσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν υπο βροχήν -Όλη η μεγαλοπρεπής τελετή

Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι και επίσημα πλέον πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στο μέγαρο των Ηλυσίων.
 

Ο 39χρονος, ο νεώτερος πρόδερος που έχουν εκλέξει ποτέ οι Γάλλοι, έφτασε νωρίς το πρωί στο προεδρικό μέγαρο και είχε μακρά συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ.

 

 

Ο Ολάντ τον υποδέχθηκε χαμογελαστός κάτω από τα φλας εκατοντάδων φωτογράφων και εικονοληπτών που βρίσκονται στην αυλή του προεδρικού μεγάρου.

Μετά την άφιξή του στο προεδρικό μέγαρο, ο Μακρόν είχε ιδιωτική συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στη συνέχεια, ο τελευταίος αποχώρησε από εκεί και ο Λοράν Φαμπιούς, πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου ανακήρυξε τον Μακρόν πρόεδρο.

Στο μέγαρο των Ηλυσίων βρέθηκε όπως ήταν φυσικό η Μπριζίτ Μακρόν, η οποία είχε φτάσει λίγο νωρίτερα από τον πρόεδρο, αλλά και οι κόρες της.

Δέκα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει στο προεδρικό μέγαρο η Μπριζίτ Μακρόν, η σύζυγος του εκλεγμένου προέδρου της Γαλλίας, για να παρευρεθεί στη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Φρανσουά Ολάντ.



Νωρίτερα η επίσημη ομιλία του

 

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν κατά την πρώτη ομιλία του, αμέσως μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, υποσχέθηκε να εργαστεί προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στην γαλλική κοινωνία, όπως φάνηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα εργαστεί για μία ισχυρή Γαλλία τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον κόσμο.

Πρέπει να ξεπεράσουμε τους διαχωρισμούς και τη διχόνοια που υπάρχουν στην κοινωνία μας,” δήλωσε ο 39χρονος πολιτικός που εκλέχθηκε στο προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας στις 7 Μαΐου, μετά τη νίκη του επί της Μαρίν Λεπέν.

Η προεκλογική εκστρατεία χαρακτηρίστηκε από πολιτική ένταση κι αντιπαραθέσεις, αναφορικά με το ρόλο της Γαλλίας στην ΕΕ.

“Ο κόσμος και η Ευρώπη χρειάζονται την Γαλλία περισσότερο από ποτέ. Μία ισχυρή Γαλλία, η οποία μιλάει δυνατά για την ελευθερία και την αλληλεγγύη,” διακήρυξε ο Μακρόν.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι στη διάρκεια της προεδρίας του, η αγορά εργασίας θα γίνει περισσότερο ελαστική, ενώ θα καλλιεργηθούν συνθήκες που θα είναι φιλικές προς την επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, ο Μακρόν δήλωσε ότι η “καινοτομία” θα βρεθεί στο επίκεντρο των ενεργειών του στην προεδρία της Γαλλίας.

Εκατοντάδες φωτογράφοι και εικονολήπτες πήραν από νωρίς θέση στην αυλή του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, ακόμη και στη στέγη του.

Περίπου 400 δημοσιογράφοι, Γάλλοι και ξένοι, ζήτησαν διαπίστευση για να παρακολουθήσουν την παράδοση της προεδρίας στον νέο πρόεδρο από τον απερχόμενο προκάτοχό του, τον Φρανσουά Ολάντ.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ