Συνέβη πριν από λίγο: Επεισόδιο με χειροδικία Κασιδιάρη - Δένδια στη Βουλή (Βίντεο)

Όταν ξεκίνησε το επεισόδιο η απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης από το κανάλι της Βουλής διεκόπη.

Άγριο επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και το Νίκο Δένδια σημειώθηκε το μεσημέρι κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Όταν ξεκίνησε το επεισόδιο η απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης από το κανάλι της Βουλής διεκόπη, ενώ όταν η εικόνα επανήλθε ακούστηκε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας να φωνάζει «αποβάλλεται ο κ. Κασιδιάρης. Η φρουρά να βγάλει έξω τον κ. Κασιδιάρη».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε τον Νίκο Δένδια, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα ανοίκειες εκφράσεις σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και αρνείτο να βγει από την αίθουσα.

Εντέλει επενέβη η φρουρά και οδήγησε εκτός τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο πρόεδρος της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας υπέβαλε πρόταση μομφής, που συζητείται αυτή την ώρα.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν».

«Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της Έδρας του Προέδρου της Βουλής και στην τοποθέτησή του άφησε υπονοούμενα πως αν ήθελε η χρυσή αυγή οι δημοκράτες βουλευτές θα έβγαιναν τρέχοντας από την αίθουσα του Κοινοβουλίου.

Η χυδαία χειροδικία του Ηλία Κασιδιάρη έχει όμως και επιπτώσεις τόσο στον ίδιο όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Για αρχή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατέθεσε πρόταση μομφής για να αποκλειστεί από τις επιτροπές το ακροδεξιό κόμμα μετά και την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού που απείλησε με νέες επιθέσεις τους βουλευτές.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής, να περάσει από Πειθαρχικό ο Ηλίας Κασιδιάρης για την επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Ν. Δένδια, ενώ όσο θα διαρκέσει η ποινή που θα του επιβληθεί δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στην Ολομέλεια της Βουλής, και θα υπάρχει και περικοπή 50% των αποζημιώσεων του βουλευτή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ