Απίστευτο και όμως αυτός ο 22χρονος σταμάτησε την κυβερνοεπίθεση προτού ξεσπάσει παγκόσμιος κυβερνοπόλεμος (Φωτό)

Ο Marcus Hutchins συνεργάζεται με ειδική ομάδα της κυβέρνησης, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του και του επιτεύγματός του, ώστε να σταματήσει την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού Wanna Cry.

Ποιος θα το περίμενε πως ένας 22χρονος νεαρός θα κατάφερνε να σταματήσει τις κυβερνοεπιθέσεις των διαβόητων χάκερς που δέχτηκαν την περασμένη Παρασκευή και έπειτα 150 χώρες παγκοσμίως.

Ο 22χρονος Marcus Hutchins που ζει στο βόρειο Ντέβον, είναι ένα συνηθισμένο παιδί σαν όλα τα άλλα, που του αρέσει να βγαίνει με τους φίλους του, να ταξιδεύει, να σερφάρει στο διαδίκτυο, αλλά... και στη θάλασσα, ενώ το αγαπημένο του φαγητό είναι η πίτσα.

Η μητέρα του και ο πατέρας του εργάζονται στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής βιομηχανίας και έχει έναν μικρότερο αδελφό.

Ο Marcus, γνωστός και ως Malware Tech, εργάζεται στον τομέα των τεχνολογιών στην Kryptos Logic, και ήδη συνεργάζεται με ειδική ομάδα της κυβέρνησης, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητάς του και του επιτεύγματός του να σταματήσει την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού WannaCry.

Μάλιστα, οι προιστάμενοί του,με σκοπό να επιβραβεύσουν τον νεαρό, του προσέφεραν ένα ταξίδι στο Λος Άντζελες, αλλά ο ίδιος φοβάται πως αργά ή γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εκδίκηση των χάκερς.

Σχετικά με κάποιο ενδεχόμενο χτύπημα ο ίδιος δήλωσε: «Υπάρχει μία πιθανότητα να μην μπορούμε να αποτρέψουμε το επόμενο χτύπημα», σύμφωνα με πληροφορές από τη Daily Mail.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ