Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων - Πώς θα κινηθούν τα μέσα

Δείτε αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η χώρα αύριο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε συμμαχία με κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας «η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για στις 11.00πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 πμ..

Αναλυτικά στην απεργία της 17ης Μαίου συμμετέχουν:

Πλοία 
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ προκήρυξε 48άωρη απεργία 16 και 17 Μαϊου. 

Γιατροί 
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πλευρά της προκήρυξε πανελλαδική απεργία νοσοκομειακών γιατρών για την ίδια ημέρα, συμμετέχοντας έτσι με τη σειρά της στην απεργιακή κινητοποίηση. 
Επίσης στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν και διάφοροι επιστημονικοί φορείς που πρόκειται να προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. 

Νοσοκομεία 
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει οι ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 17 Μαΐου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). 

Τραπεζουπάλληλοι 
Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Μαΐου και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης των εργαζομένων στις Τράπεζες με τη φωνή όλων των εργαζομένων της χώρας των ανέργων, των συνταξιούχων, της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της που παλεύει για επιβίωση 

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς πάντως να κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. 

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι γραμμές του μετρό. 

Από σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας ως και την Πέμπτη, 18 Μαΐου αντιδρώντας στην ψήφιση των νέων μέτρων που εισάγει το πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας. 

Συγκεκριμένα την Τετάρτη θα τραβήξουν χειρόφρενο οι οδηγοί, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, καθώς και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Οι εργαζόμενοι στα τρόλει αποφάσισαν στάση εργασίας την Τετάρτη 17/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Πωλητές λαϊκών αγορών 
Απεργούν την Τετάρτη 17 Μαΐου οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και οι πωλητές λαϊκών αγορών Π.Ε.Π.Ρ.Ν. 

Ακύρωση παραστάσεων στο Εθνικό Θέατρο λόγω της απεργίας 

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 17 Μαΐου, λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα ακυρώνονται: -«Η τάξη μας» του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, Κεντρική Σκηνή -«Θερισμός» του Δημήτρη Δημητριάδη, Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» -«Το σχοινάκι» της Νάντιας Δρακούλα, Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» -«Οπερέττα» μια παράσταση με αφορμή την "Οπερέττα" του Βίτολντ Γκομπρόβιτς, Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη»
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ