Σε απεργιακό κλοιό η χώρα- Απεργίες και συλλαλητήρια ενάντια στα νέα μέτρα- Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα & αύριο

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει γενική απεργία, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε αυτό θα συμμετέχουν και οι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, και οι συνταξιούχοι.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ απευθύνει και η ΟΤΟΕ εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσει και η ΓΣΕΒΕΕ.

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 το πρωί.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Πέμπτη

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα ψήφισης των μέτρων, καθώς τα συνδικάτα δίνουν ραντεβού στις 18:30, ώρα που θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, στο Σύνταγμα.

Στις 19:00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν κινητοποιήσεων οι δημόσιες δομές υγείας οι οποίες θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως και οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί, καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαΐου.

Τριήμερη αποχή των συμβολαιογράφων για το ασφαλιστικό

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Διήμερη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας για το ασφαλιστικό

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) οι δικηγόροι των Αθηνών κατέρχονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο, Πέμπτη, για το ασφαλιστικό ζήτημα.

Ακόμα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ, ενώ αποφάσισε να προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των διοικητικών πράξεων που θα εκδοθούν σε εφαρμογή των νέων διατάξεων και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λόγω παραβίασης του ενωσιακού δικαίου από τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Ο ΔΣΑ καλεί τους δικηγόρους να συμμετάσχουν την Πέμπτη, στη συγκέντρωση όλων των επιστημονικών φορέων έξω από τη Βουλή, στις 7 το απόγευμα

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό, Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) και Τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί, ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τέλος, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Oι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και την Πέμπτη 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Έτσι, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 17 Μαΐου όταν θα έληγε η απεργία που είχαν εξαγγείλει.

Ειδικότερα, η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 00.01 π.μ., ξημερώματα της Τρίτης 16 Μαΐου και όπως είχε προγραμματιστεί θα έληγε στις 24.00 μ.μ. μεσάνυχτα της Τετάρτης 17-5-2017. Ωστόσο με την παράταση, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ