Νίκος Παππάς: Με τη διακυβέρνηση Τσίπρα η χώρα κέρδισε 200.000 θέσεις εργασίας - Θα το γράψει η ιστορία

"Κάποιοι στην Ελλάδα «πιάνονται από διαρροές που είπε σε κάποιον δημοσιογράφο, ένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας", σχολίασε σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε ο Νίκος Παπάς.

"Είμαστε περήφανοι που σταματήσαμε την καταστροφή, το καθοδικό σπιράλ θανάτου, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, που σημείωσε επίσης πως η σύγχρονη ιστορία θα καταγράψει πως με την διακυβέρνηση Τσίπρα η χώρα έχει κερδίσει 200.000 θέσεις εργασίας. 

Η μεγάλη εικόνα είναι ότι για πρώτη φορά γίνονται θετικές παρεμβάσεις και έχουμε αποτρέψει την καταστροφή για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, συμπλήρωσε ο υπουργός μιλώντας το πρωί στον Ant1.

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν μέτρα που ισοφαρίζουν τη δημοσιονομική διαφορά, τόνισε ο κύριος Παππάς και συμπλήρωσε πως το αφήγημα που λέει πως αυτά δεν θα εφαρμοστούν με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα δεν στέκει γιατί η Ελλάδα έχει αποδείξει πως τα έχει καταφέρει. 

Σχετικά με την κατάργηση επιδομάτων από σήμερα, ο υπουργός σχολίασε πως «είχαμε τα πιο αναποτελεσματικά επιδόματα, ένα σύστημα αδιαφανές, που το αξιολογούμε και αυξάνουμε το συνολικό ποσό».

Αναφέροντας ένα παράδειγμα, δήλωσε πως ένας συνταξιούχος κάτω από τα 700 ευρώ θα παίρνει και επιδότηση ενοικίου και μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα και σε κάποιες περιπτώσεις το συνολικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο από την όποια περικοπή μπορεί να έχει η σύνταξη. 

Όσον αφορά στο σημερινό Eurogroup, ο κύριος Παππάς υπογράμμισε πως «περιμένουμε καθαρή λύση για το ζήτημα του χρέους» και πρόσθεσε πως με την διαπραγματευτική τακτική που η Ελλάδα εφάρμοσε, έχει κερδίσει συμμάχους, όπως δείχνει η παρέμβαση Γκάμπριελ.

Σχετικά με τις πληροφορίες από το περιβάλλον Σόιμπλε για την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών σχολίασε πως κάποιοι στην Ελλάδα «πιάνονται από διαρροές που είπε σε κάποιον δημοσιογράφο, ένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ