Προκαταρκτική εξέταση για όσα ανέφερε για τον Γιάννη Στουρνάρα ο Γιώργος Φιλιππάκης στο Facebook - Τι λέει ο συνήγορός του

Στην παραγγελία του δεν ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για αυτό και ο κ.Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις έδωσε χθες το απόγευμα ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας πρωτοδικών σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα σόσιαλ μίντια κατά του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ο εισαγγελέας παρενέβη μετά από σχετική καταγγελία που απέστειλε ο κ.Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα με σχόλια στα σόσιαλ μίντια και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ο υπουργός έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που με τη σειρά της σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Στην παραγγελία του δεν ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για αυτό και ο κ.Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.

"Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη", ανέφερε ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Γιάγκος Λαμπίρης.

"Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα", σημειώνει ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη και συμπληρώνει: 

"Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπήρχε περίπτωση να κατέβαζε την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ