Το Bitcoin θα φτάσει τα $100.000 - Το βεβαιώνει ο ίδιος αναλυτής που προέβλεψε τα $2.000: Άνοδος κατά 3.483%

O Kay Van-Petersen προβλέπει θεαματική άνοδο του Bitcoin και τονίζει ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι "μόδα".

Η τιμή του Bitcoin έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις 100.000 δολάρια μέσα σε 10 χρόνια, δηλαδή μπορεί να σημειώσει άνοδο 3.483%, όπως εκτίμησε ο Kay Van-Petersen, ο αναλυτής της Saxo Bank που είχε επίσης προβλέψει την άνοδο του ψηφιακού νομίσματος στις 2.000 δολάρια παλιότερα.

Όπως υπενθυμίζει το CNBC, τον Δεκέμβριο η τράπεζα εξέδωσε την ετήσια έκθεσή της με τίτλο «Outrageous Predictions», με μία από τις εκτιμήσεις της να κάνει λόγο για αξία του κρυπτονομίσματος στις 2.000 δολάρια το 2017.

Την περίοδο εκείνη το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου στα 754 δολάρια, επομένως η τιμή-στόχος αντιπροσώπευε άνοδο 165%.

Το ψηφιακό νόμισμα πράγματι άγγιξε τις 2.000 δολάρια στις 20 Μαΐου.

Τώρα, ο Van-Petersen κοιτάζει μακροπρόθεσμα και βλέπει μεγάλη άνοδο από εδώ και μπρος.

Πώς το νόμισμα θα φτάσει στις 100.000 δολάρια
Ο αναλυτής εκτιμά πως τα κρυπτονομίσματα γενικώς -όχι μόνο το συγκεκριμένο- θα αντιστοιχούν στο 10% των μέσων ημερήσιων όγκων (ADV) εντολών στα νομίσματα σε 10 χρόνια.

Οι ADV στις συναλλαγματικές ισοτιμίες αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται λίγο πάνω από πέντε τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την BIS.

Το 10% των πέντε τρισ. είναι 500 δισ. δολάρια και αυτοί είναι οι όγκοι που θα μπορούσαν να εμφανίζουν τα κρυπτονομίσματα.

Το bitcoin θα αντιστοιχεί στο 35% αυτού του μεριδίου αγοράς, δηλαδή στα 175 δισ. δολάρια από τα 500 δισ. που θα διαπραγματεύονται κάθε μέρα, προβλέπει ο ειδικός.

Επιπλέον, ο Van-Petersen εκτιμά πως η κεφαλαιοποίηση αγοράς του νομίσματος θα είναι δέκα φορές ο μέσος όγκος ημερησίως, δηλαδή στο 1,75 τρισ. δολάρια.

Αυτή τη στιγμή η αξία διαμορφώνεται στα 37,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk.

Ήρθαν για να μείνουν
Σε κάθε περίπτωση, ο αναλυτής -ο οποίος έχει το ψηφιακό νόμισμα στο χαρτοφυλάκιό του- υπογράμμισε πως το bitcoin «δεν είναι μόδα».

Όπως εκτιμά, τα κρυπτονομίσματα θα επιβιώσουν μακροπρόθεσμα.

«Αυτό δεν είναι μόδα, τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για να μείνουν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «θα προκύψουν δύο με τρία κύρια.

Το Bitcoin θα είναι ένα από αυτά. Και ο λόγος είναι πως έχει τα πλεονεκτήματα του ότι κινείται πρώτο, της μεγάλης κλίμακας και του ότι είναι καινοτόμο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ