Ο Σάκης Ρουβάς στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας - Και δεύτερη επένδυση σε μονάδα βιοαερίου μετά την Καρδίτσα

Ο Σάκης Ρουβάς μέσω της εταιρίας του "SK Κτηνοτροφική Α.Ε." κατασκευάζει στην Καρδίτσα μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 500 KW, ενώ ετοιμάζει και δεύτερη επένδυση.

Ο Σάκης Ρουβάς μπαίνει πιο δυναμικά στο χώρο των ΑΠΕ, προγραμματίζοντας δεύτερη επένδυση στο βιοαέριο αλλά και δημιουργώντας και Σύνδεσμο εκπροσώπησης των παραγωγών, τον ΣΠΕΒ.

Ο σούπερ σταρ της ελληνικής ποπ μουσικής έχει κάνει ήδη τις προαναφερόμενες κινήσεις, ενώ μάλιστα την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκε και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή (φωτ.) και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν τον κλάδο του βιοαερίου, ενώ αντάλλαξαν κι απόψεις, και γύρω από τις νομοθετικές εξελίξεις που ετοιμάζονται στην αγορά ενέργειας από την Κομισιόν (χειμερινό πακέτο).

Τον κ. Ρουβά συνόδευε και ο Χρήστος Πετρόχειλος πρόεδρος του ΣΠΕΒ και γενικός διευθυντής της εταιρίας Kiefer που κατασκευάζει και την μονάδα του τραγουδιστή στους Σοφάδες Καρδίτσας.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τα διοικητικά εμπόδια που υπάρχουν στις επενδύσεις και πιο συγκεκριμένα στην αδειοδότηση των μονάδων του βιοαερίου. 

Ο Σάκης Ρουβάς μέσω της εταιρίας του "SK Κτηνοτροφική Α.Ε." κατασκευάζει στην Καρδίτσα μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 500 KW. 

Η δυναμικότητα της είναι η αδρανοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων 20.000 τόνων ετησίως με τα οποία θα παράγεται θερμότητα, και θα χρησιμοποιείται σε υδροπονικό θερμοκήπιο της ίδιας εταιρίας.

Παράλληλα, θα παράγεται και ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θα διοχετεύεται στο δίκτυο. Η μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Στελέχη της ΡΑΕ, που συναντήθηκαν με τον Σάκη Ρουβά, επισημαίνουν πως είχαν απέναντι τους έναν επιχειρηματία, ενήμερο για τα θέματα βιοαερίου αλλά και των ΑΠΕ, ενώ οι παρατηρήσεις του ήταν καίριες.

Ο Σάκης Ρουβάς, με τη δραστηριοποίηση του στο χώρο της πράσινης ενέργειας επιδιώκει να συνεισφέρει και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Euro2day.gr, ετοιμάζει και δεύτερη επένδυση στο βιοαέριο.

Η ακριβής τοποθεσία, για την ώρα δεν αποκαλύπτεται, παρά μόνο ότι θα είναι στη Δυτική Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ