Προς πώληση μία σπάνια αφίσα των Beatles για 54.000 δολάρια - Όλη η ιστορία γύρω από αυτήν (Φωτό)

Σπάνιο διαφημιστικό πόστερ του 1967 για το άλμπουμ – ορόσημο των Beatles «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» τίθεται προς πώληση.

Η μία και μοναδική διαφημιστική αφίσα (39 Χ 27 ίντσες) εμφανίστηκε πριν από την κυκλοφορία του album για λίγες μέρες στη βιτρίνα του δισκοπωλείου HMV του Λονδίνου ανέφερε ο Γκάρι Ζίμετ έμπορος σπάνιων αντικειμένων του Moments in Time, σύμφωνα με το Page Six.

«Αυτό που κάνει αυτό το κομμάτι μοναδικό είναι το γεγονός ότι οι μορφές των Beatles είναι σκιασμένες με μαύρο χρώμα, ώστε να μη φαίνεται ποιο είναι το συγκρότημα στην αφίσα πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ λόγω ανασφάλειας ότι το άλμπουμ μπορεί να σημείωνε πωλήσεις χάρη στο όνομα Beatles ήθελε να κρύψει ότι η μπάντα του LP «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» ήταν οι Beatles.

Αργότερα τα μέλη του συγκροτήματος άλλαξαν γνώμη και ο ίδιος ο Τζορτζ Χάρισον είπε ότι η ιδέα ήταν «ανόητη», σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η αφίσα αποσύρθηκε από το κατάστημα από την Apple Records, αργότερα μεταφέρθηκε για κάποιο διάστημα στο γραφείο του Τζον Λένον και στη συνέχεια βρέθηκε στην κατοχή του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της μπάντας, Ντέρεκ Τέιλορ.

Το όγδοο άλμπουμ των Beatles «Sgt Peppers» κυκλοφόρησε πριν από 50 χρόνια, την 1η Ιουνίου του 1967 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας «Parlophone» στην Ευρώπη και της «Capitol» στην Αμερική.

Υπό την καθοδήγηση του παραγωγού τους, Τζορτζ Μάρτιν οι Beatles συνδύασαν ψυχεδέλεια, κλασική μουσική, ροκ εντ ρολ και μιούζικ-χολ και το άλμπουμ γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Το «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» κέρδισε το βραβείο Grammy του 1968 στην κατηγορία του άλμπουμ της χρονιάς, του καλύτερου εξωφύλλου, της καλύτερης ηχογράφησης και των καλύτερων φωνητικών.

Στο εξώφυλλο εμφανίζονται διαχρονικές διασημότητες, μεταξύ άλλων ο Φρεντ Αστέρ, ο Όσκαρ Ουάιλντ, η Σίρλεϊ Τεμπλ, ο Μάρλον Μπράντο.

Η διαφημιστική αφίσα πωλείται προς 54.000 δολ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ