Μπαρόζο: Το σενάριο του Grexit είναι ακόμη «ζωντανό»- Η επόμενη κυβέρνηση πιο φιλική στις μεταρρυθμίσεις

Η σχολή σκέψης που τίθεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ εξακολουθεί να υπάρχει στην ευρωζώνη και ειδικά στη Γερμανία, τόνισε ο κ. Μπαρόζο

«Αν και δεν θέλω να αναμειχθώ στις εσωτερικές πολιτικές διεργασίες θέλω να πω ότι στην ΕΕ υπάρχει η αντίληψη ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική στις μεταρρυθμίσεις».

Αυτό τόνισε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας στην Αθήνα από το συνέδριο της Concordia για την ελληνική πολιτική σκηνή στη χώρα μας, προεξοφλόντας ουσιαστικά πως νικητής στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι η κυβέρνηση.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πλέον έχει αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου στην Goldman Sachs.

Ακόμη, υπογράμμισε πως το Grexit είναι ακόμα ζωντανό στους κόλπους της ΕΕ και της Γερμανίας

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η σχολή σκέψης που τίθεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ εξακολουθεί να υπάρχει στην ευρωζώνη και ειδικά στη Γερμανία και παράλληλα υποστήριξε πως κατά τη θητεία του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε το καλύτερο δυνατό για την υποστήριξη της Ελλάδας. 

Σημείωσε μάλιστα ότι το Νοέμβριο του 2011 και τη στιγμή που ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε ανακοινώσει αιφνιδιαστικά δημοψήφισμα ως την πλέον δραματική περίοδο της ελληνικής κρίσης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι αναλυτές των ξένων οίκων και οι οργανισμοί αξιολόγησης είχαν λάθος για το Grexit, καθώς υποτιμούσαν τη δύναμη της πολιτικής εντός της ζώνης του ευρώ.

Για τις γερμανικές θέσεις για το μέλλον της Ευρώπης ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι «η Γερμανία είναι ένα μεγάλο πλοίο και χρειάζεται χρόνο για να κινηθεί», ενώ σχετικά με τις προτάσεις Σόιμπλε για μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων είπε πως αυτό είναι κάτι που ήδη υφίσταται.

Για τη Γαλλία τόνισε πως ο εάν ο Εμμανουέλ Μακρόν κάνει το 50% αυτών που υποσχέθηκε ότι αυτό θα είναι σημαντικό για τη Γαλλία και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ