Παραδοσιακές λαδερές μπάμιες από τον Άκη Πετρετζίκη

Μαγειρεύουμε υγιεινά και θρεπτικά με τον Άκη!

Συστατικά

3 μέτριες πατάτες

3 φρέσκα κρεμμύδια

1 κρεμμύδι ξερό

1 σκ. σκόρδο

500 γρ. μπάμιες κ.τ.ψ.

50 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 400 γρ.

500 γρ. ζωμό λαχανικών

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

χυμός από ένα λεμόνι

λίγος φρέσκος μαϊντανός

ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

 

  Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους 2 εκ.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Ξεπλένουμε  καλά τις μπάμιες και τις στραγγίζουμε.

Τοποθετούμε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.

Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο και τις μπάμιες. Τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας που και που.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε και αυτόν για 2 λεπτά. Ρίχνουμε και την τομάτα κονκασέ το ζωμό, τη ζάχαρη ,το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Όταν οι μπάμιες είναι έτοιμες και έχουν μείνει με τη σάλτσα τους προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με ελαιόλαδο.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών.

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ