Mr. Μacron δώστε χέρι στην Ελλάδα - Σχιζοφρενής ο Σοίμπλε λένε οι Πράσινοι & ο Πιτέλα: Ας πάψει ο Σόιμπλε να μην θέλει ελάφρυνση

Ο γαλλικός Τύπος υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους, οξεία κριτική στον Σόιμπλε από Πιτέλα και Πράσινους.

«Κύριε Μακρόν, δώστε το χέρι στον ελληνικό λαό» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της σημερινής «Liberation» που αφιερώνει πέντε σελίδες στο θέμα του ελληνικού χρέους και στο σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

«Θα πρέπει να ελαφρυνθεί το βάρος της Ελλάδας» είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου στις εσωτερικές σελίδες, που υπογράφει ο διευθυντής Λοράν Ζοφρέν.

«Με την ευκαιρία του Eurogroup σήμερα Πέμπτη, που θα αποφασίσει για την τύχη της χώρας» υπογραμμίζεται στον υπότιτλο «η Liberation καλεί τη Γαλλία να δώσει το βάρος της υπέρ της ακύρωσης τουλάχιστον μέρους του χρέους, η αποπληρωμή του οποίου στραγγαλίζει τον πληθυσμό εδώ και πολλά χρόνια».

«Κύριε πρόεδρε, θα σταθείτε στο ύψος;» θέτει το ερώτημα, προς τον Γάλλο πρόεδρο, ο Λοράν Ζοφρέν.

 

Γερμανοί Πράσινοι: Σχιζοφρενική η συμπεριφορά Σόιμπλε

«Περισσότερο από αναγκαία είναι η αλλαγή πλεύσης στο θέμα των ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους» είπε o Άντον Χοφράιτερ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πρασίνων (Die Gruenen) στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Η καθυστέρηση των ελαφρύνσεων τις οποίες ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δημιουργεί «μια ρωγμή κατά μήκος της ενωμένης Ευρώπης, την ενότητα της οποίας χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε».

Ο Σόιμπλε θα συμπεριφερθεί «σχιζοφρενικά», εάν θέλει να παραμείνει το ΔΝΤ, αλλά απορρίπτει τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους, πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πράσινος πολιτικός ενόψει τους σημερινού Eurogroup.

 

Πιτέλα: Να πάψει ο Σόιμπλε να αντιτίθεται στην ελάφρυνση του χρέους

Οξεία κριτική στον Γερμανό υπουργού Οικονομικών ασκεί ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt.

"Ο Σόιμπλε πρέπει να πάψει να αντιτίθεται στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας" τονίζει ο κ. Πιτέλα και προσθέτει: "Η Ελλάδα πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσει την ανάπτυξή της και για αυτό η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι όμηρος της Ευρώπης".

Και καταλήγει: "Η Αθήνα έχει επιδείξει σαφή βούληση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν εδώ και αρκετό καιρό πληγεί πολύ σκληρά από τις πολιτικές λιτότητας. Ήρθε η ώρα τώρα να σταματήσει αυτό".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ