Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Λάμπη Ταγματάρχη από την ΕΡΤ

Ο ίδιος είχε δηλώσει παλιότερα ότι δεν θα ξεπεράσει τα δύο χρόνια θητείας στο κρατικό κανάλι.

Παραίτηση, η οποία φημολογείτο επί μέρες, υπέβαλε χθες στον υπουργό Νίκο Παππά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Λάμπης Ταγματάρχης.

Η παραίτηση του  συνέπεσε χρονικά με την σφοδρή αντίδραση της ΝΔ, η οποία εγκάλεσε την διοίκηση της ΕΡΤ για ανάρτηση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας  Κατερίνας Ακριβοπούλου στο facebook, που αφορά μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη να "ζητιανεύει" για εκλογές.

Το δελτίο τύπου του Υπουργείου με το οποίο ανακοινώνεται η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου ΕΡΤ:

«Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ υπέβαλε σήμερα ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκο Παππά.

Ο κ. Παππάς αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Ταγματάρχη και τον ευχαρίστησε θερμά για τις υπηρεσίες του και την ουσιαστική συμβολή του στην αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την επαναλειτουργία της τον Ιούνιο του 2015.

Ο κ. Λάμπης Ταγματάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο πρώτος καθοριστικός κύκλος ομαλής λειτουργίας της ΕΡΤ και ότι παραδίδει την εταιρεία εύρωστη, λειτουργικά σύγχρονη, έχοντας εφαρμόσει διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείρισή της.

Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης:

Μετά από δύο χρόνια ευδόκιμης θητείας, ο Λάμπης Ταγματάρχης αποχωρεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ.

Σε αυτό το διάστημα έφερε εις πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ επιλύοντας τα προβλήματα που σώρευσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση το καταστροφικό «μαύρο».

Παρά την σφοδρή κριτική –πολλές φορές κακόπιστη- που δέχθηκε τόσο ο ίδιος όσο και το σύνολο της διοίκησης της ΕΡΤ, κατόρθωσε με επαγγελματισμό και συνέπεια να στήσει από την αρχή έναν σύγχρονο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ