Καταπληκτικό: 7.500 άγρια ζώα πάνε σε πάρκο που ερήμωσε: Πρώτα 900 αντιλόπες, 200 ζέβρες, 100 καμηλοπαρδάλεις, 50 ελέφαντες

Αυτό το πάρκο της Μοζαμβίκης παίρνει ξανά ζωή, αφού εκεί θα μετακινηθούν πάνω από 7.500 άγρια ζώα.

Περίπου 7.500 άγρια ζώα θα μετακινηθούν μέσα σε ένα διάστημα τριών ετών από διάφορα μέρη της Αφρικής σε ένα πάρκο της Μοζαμβίκης, του οποίου τα ζώα σχεδόν εξαφανίστηκαν μετά τον εμφύλιο πόλεμο της χώρας.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μετεγκαταστάσεις άγριας ζωής στην Αφρική.

Το Ίδρυμα Πάρκων Ειρήνης με έδρα τη Νότια Αφρική ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι το Εθνικό Πάρκο Ζινάβε θα παραλάβει 500 ζώα από το Γκορονγκόσα, ένα άλλο πάρκο της Μοζαμβίκης που πέρασε από παρόμοια αλλά μικρότερη διαδικασία ανάκαμψης μετά τον εμφύλιο πόλεμο που τελείωσε το 1992.

Περίπου άλλα 6.000 ζώα θα μετακινηθούν από το καταφύγιο άγριας φύσης Σάνγκο στη γειτονική Ζιμπάμπουε και στη συνέχεια άλλα ζώα από τη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, που θα χρηματοδοτήσει την πρωτοβουλία, το Ζινάβε θα διαθέτει πλέον είδη όπως καμηλοπαρδάλεις, αγριοβούβαλους, ζέβρες και ελέφαντες.

Ο διαχειριστής του πάρκου, Αντόνιο Μπακάρ, δήλωσε ότι η εκπαίδευση των φυλάκων του πάρκου θα εντατικοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος των λαθροκυνηγών.

Στο παρελθόν η Μοζαμβίκη έχασε το μισό πληθυσμό ελεφάντων της μέσα σε μόλις πέντε χρόνια λόγω των λαθροκυνηγών, με αποτέλεσμα κάποιες περιβαλλοντικές οργανώσεις να εκφράζουν την επιφύλαξή τους για την επιτυχία του εγχειρήματος.

«Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία με πάνω από 6.000 από τα ζώα μας», δήλωσε με τη σειρά του ο διευθυντής του Σάνγκο, Γουίλι Παμπστ, που στις επόμενες οκτώ εβδομάδες θα στείλει στο Ζινάβε μεταξύ άλλων 900 αντιλόπες, 200 ζέβρες, 100 καμηλοπαρδάλεις και 50 ελέφαντες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ