Συνελήφθη βαρόνος κοκκαΐνης μετά από 30 χρόνια κυνηγητού - Είχε κάνει πλαστική στο πρόσωπο για να μην τον αναγνωρίζουν

Μετά από 30 χρόνια καταδίωξη, η αστυνομία της Βραζιλίας κατάφερε να συλλάβει τον βαρόνο Λουίς Κάρλος ντα Ρόσα.

Η αστυνομία της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι συνελήφθη ο Λουίς Κάρλος ντα Ρόσα, ένας από τους μεγαλύτερους βαρόνους της κοκαΐνης στη Νότια Αμερική, έπειτα από έρευνες που κράτησαν τριάντα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ο κακοποιός κατέφυγε σε πλαστική επέμβαση για να αλλάξει πρόσωπο.

Ο Ντα Ρόσα, γνωστός με το προσωνύμιο Cabeça branca («Λευκό κεφάλι», στα πορτογαλικά) συνελήφθη στο Σορίσο, μια πόλη στην Πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας, όπως διευκρίνισε η ομοσπονδιακή αστυνομία σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Ντα Ρόσα είχε αλλάξει όνομα σε Βίτορ Λουίς ντε Μοράες. Ένας χειρουργός είχε κάνει επέμβαση στο πρόσωπό του βοηθώντας τον να αλλάξει εμφάνιση για να διαφεύγει από τις αρχές.

Ο άνδρας σύμφωνα με το bbc.com, κατηγορείται ότι διηύθυνε ένα γιγαντιαίο δίκτυο παραγωγής και διακίνησης κοκαΐνης: σύμφωνα με την αστυνομία, κόκα καλλιεργείτο και υποβαλλόταν σε επεξεργασία στη Βολιβία, την Κολομβία και το Περού, πριν το τελικό προϊόν μεταφερθεί για να πουληθεί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Λουίς Κάρλους ντα Ρόσα επισώρευσε μια περιουσία που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια: του ανήκουν αυτοκίνητα, διάφορα ακίνητα, ενώ διατηρεί πολλούς υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ