Έρευνα ΙΟΒΕ: Ένας στους έξι πτυχιούχους αμείβεται με λιγότερα από 400 ευρώ

Μισθό έως 800 ευρώ παίρνουν τρεις στους τέσσερις πτυχιούχους που αποφοίτησαν μετά το 2011, ενώ ένας στους έξι περίπου αμείβεται με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα. 

Η μελέτη που παρουσιάστηκε χθες από το ΙΟΒΕ με τίτλο «Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα: Επιπτώσεις της κρίσης και προκλήσεις», έβγαλε κάποια αρνητικά συμπεράσματα για τους νέους στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική κρίση επηρέασε σε μεγαλύτερο βαθμό τους νέους πτυχιούχους, δηλαδή αυτούς που αποφοίτησαν μετά το 2011 και οι οποίοι σε ποσοστό 73% αμείβονται με λιγότερα των 800 ευρώ τον μήνα, έναντι 24% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για αυτούς που αποφοίτησαν πριν από το 2011.

Ακόμη, η μελέτη επιβεβαιώνεται, πάντως, ότι το τμήμα του πληθυσμού με ανώτατη εκπαίδευση παρουσιάζει μεγαλύτερες αντοχές στην ανεργία και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό απασχόλησης στο σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας. Ετσι, το ποσοστό ανεργίας για όσους είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ είναι το χαμηλότερο (18%) σε σχέση με άλλα τμήματα του ενεργού πληθυσμού που διαθέτουν μόνο πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση (24% και 25% αντίστοιχα), ενώ ειδικά για αυτούς που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο το ποσοστό ανεργίας είναι ακόμη χαμηλότερο και φθάνει το 12%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ