Vintage ντοκουμέντο με κορεάτισσες σκλάβες του έρωτα στον ιαπωνικό στρατό στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα πολέμου στην ανθρώπινη ιστορία το οποίο παραμένει ξεχασμένο. 

Οι αιχμάλωτες κορεάτισσες ''γυναίκες ανακούφισης'' εξαναγκάζονταν σε σεξουαλική συνεύρεση με άνδρες του ιαπωνικού στρατού.

Το πρώτο παγκόσμιο βίντεο των σεξουαλικών σκλάβων  της Κορέας που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ιάπωνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ασπρόμαυρο υλικό από το 1944 δείχνει επτά ξυπόλητες γυναίκες έξω από ένα σπίτι από τούβλα που λέγεται ότι είναι στρατιωτικό πορνείο στην κατεχόμενη Κίνα καθώς απελευθερώθηκε από τους Ιάπωνες από τις Συμμαχικές δυνάμεις.

Μια γυναίκα με βρώμικη μπλούζα φαίνεται να μιλάει με έναν Κινέζο αξιωματικό, άλλοι κοιτάζουν νευρικά στο έδαφος και μια, που φαίνεται να είναι έγκυος, αγγίζει απαλά την κοιλία της.

Οι φωτογραφίες και το υλικό από τις "γυναίκες ανακούφισης" του ιαπωνικού στρατού είναι και τα μοναδικά αρχεία της κορεατικής σεξουαλικής δουλείας.

Ο καθηγητής Kang Sung-hyun από το πανεπιστήμιο SungKongHoe δήλωσε: "Η εμφάνισή τους, όπως τα γυμνά πόδια, δείχνει ότι ήταν υποδουλωμένες. Λόγω μιας μακράς διάρκειας διαμάχης γύρω από τη σεξουαλική δουλεία, κατέστη ζωτικής σημασίας να προσκομιστούν αποδείξεις. Αυτό το βίντεο θα ενισχύσει τα αποδεικτικά στοιχεία για τη σεξουαλική σκλαβιά την περίοδο του πολέμου", σύμφωνα με την DailyMail.co.uk

Σύμφωνα με υπολογισμούς περισσότερες από 200.000 γυναίκες εξαναγκάσθηκαν να συνευρίσκονται με τους Ιάπωνες σύμμαχους του Χίτλερ, χωρίς ωστόσο να δικαιωθούν μέχρι τη δεκαετία του 1980, οπότε και έγινε η πρώτη και μοναδική δίκη για τους βιασμούς, κατ’ ουσίαν, τόσων χιλιάδων γυναικών.

Μέχρι τώρα τα μόνα στοιχεία για την ύπαρξη τους ήταν μόνο κάποιες φωτογραφίες από τις επιζήσασες. Μετά από 2 χρόνια έρευνας όμως σε αρχεία των ΗΠΑ, ερευνητές ανακάλυψαν αυτό το σπάνιο υλικό με τις σκλάβες του σεξ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ