«Ναυάγησαν» οι συνομιλίες στη διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά

Δεν υπήρξε αποτέλεσμα λόγω εμμονής των Τούρκων σε εγγυήσεις και στρατεύματα.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα  ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο δείπνο εργασίας, που κράτησε σχεδόν 5 ώρες, αλλά αποδείχτηκε άκαρπο, καθώς δεν υπήρξε μετακίνηση της τουρκικής πλευράς.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερος, στο πολύωρο δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής όλων των αντιπροσωπειών είχαν επενδυθεί όλες οι ελπίδες για τη συνέχεια της διαδικασίας για το Κυπριακό. Στόχος πλέον φαινόταν ότι ήταν όχι η συμφωνία, αλλά να μην καταρρεύσει η όλη διαδικασία.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε και επίσημα το κλείσιμο της διάσκεψης χωρίς την επίτευξη συμφωνίας. «Η Διάσκεψη έκλεισε χωρίς αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν άλλες πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος» δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος.

Υπήρχαν διαφορές σε αριθμό θεμάτων ανάμεσα στις αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη για την Κύπρο, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ , κληθείς να κατονομάσει το κύριο εμπόδιο λόγω του οποίου η Διάσκεψη δεν κατέληξε σε κάποιο αποτέλεσμα.

Το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας

Σε ανάρτηση του τα ξημερώματα της Παρασκευής στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς τόνισε «το όνειρο και σχέδιο λύσης του Κυπριακού παραμένει ζωντανό».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ