Ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής του G20: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Αμβούργου και σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία

Πάνω από 100.000 διαδηλωτών βρίσκονται στην πόλη του Αμβούργου στη Γερμανία, όπου συναντώνται οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

Το κλίμα ήταν τεταμένο από το βράδυ της Πέμπτης στη γερμανική πόλη, καθώς δεν λείπουν τα έκτροπα και σήμερα με την αστυνομία να επεμβαίνει με χρήση δακρυγόνων και ρίψη νερού.

Το πρωί της Παρασκευής στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο διαδηλωτές πυρπόλησαν κυρίως αυτοκίνητα της γερμανικής αστυνομίας.

Ακόμη σταθμευμένα αυτοκίνητα κάδοι αλλά και ποδήλατα τυλίχτηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα η πόλη να μοιάζει από μακριά ως σημείο εμπόλεμης ζώνης.

Σύμφωνα με το DW, ξεκίνησαν οι επίσημες εργασίες της Συνόδου Κορυφής του G20.

Όπως διαφαίνεται οι συζητήσεις των 20 ισχυρότερων βιομηχανικών και αναδυόμενων οικονομιών του κόσμου θα είναι δύσκολες σε μια σειρά βασικών ζητημάτων, με κυρίαρχα το παγκόσμιο εμπόριο και την κλιματική αλλαγή.

(REUTERS)

Με δεδομένη τη σαφή διάσταση απόψεων που υπάρχει σε αυτά τα θέματα με την αμερικανική πλευρά, η οικοδέσποινα, καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, έχει φροντίσει ήδη εδώ και εβδομάδες να κατεβάσει αισθητά τον πήχη των προσδοκιών.

(EPA)

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίζονται όλη τη μέρα.

Σύμφωνα με το standard.co.uk,  στις χθεσινοβραδινές διαδηλώσεις και συμπλοκές τραυματίστηκαν 76 αστυνομικοί , συμπεριλαμβανομένων πιλότων αστυνομικών ελικοπτέρων που υπέστησαν τραυματισμούς στα μάτια όταν κατευθύνονταν δείκτες λέιζερ.

(EPA)

Ακόμη οι συγκεντρωμένοι κατέστρεψαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε διάφορα αντικείμενα και πέταξαν μπουκάλια ενώ υποδέχθηκαν τον Ντόναλντ Τραμπ και τους άλλους παγκόσμιους ηγέτες που ήρθαν στο Αμβούργο για τη διμερή σύσκεψη φωνάζοντας "Καλώς ήρθατε στην Κόλαση!".

Δείτε το παρακάτω βίντεο: 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ