Άγνωστη ιατρική συνταγή του Ιπποκράτη αποκαλύφθηκε στην αρχαιότερη Χριστιανική Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά

Δεν υπάρχει ίσως κανένας γιατρός στην ιστορία πιο διάσημος από τον Ιπποκράτη.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι μπορεί να βρήκαν μία από τις ιατρικές συνταγές του Ιπποκράτη κατά την ανακαίνιση της αρχαιότερης βιβλιοθήκης του κόσμου.

Κατά τη διεξαγωγή αποκαταστάσεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Νότιο Σινά, μια απομακρυσμένη περιοχή σε μια χερσόνησο στη βορειοανατολική Αίγυπτο, οι μοναχοί ισχυρίζονται ότι βρήκαν χειρόγραφο του 6ου αιώνα που ανήκει στον «Πατέρα της Ιατρικής».

Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε από αξιωματούχους τόσο της αιγυπτιακής όσο και της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίοι συνεργάστηκαν με ερευνητές από την Ελλάδα, , όπως μετέδωσε το National Geographic.

Το χειρόγραφο εκτός από την ιατρική συνταγή,  περιέχει και τρεις συνταγές με εικόνες βοτάνων που γράφτηκαν από έναν ανώνυμο γραφέα.

Το κείμενο εξετάστηκε από τους ερευνητές της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης των Πρώιμων Χειρογράφων (EMEL), η οποία έχει συνεχή συνεργασία με τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης.

Μιλώντας στην αιγυπτιακή εφημερίδα Asharq Al-Aswat, ο Michael Phelps, ερευνητής στην EMEL, δήλωσε: «Το χειρόγραφο, θα ενταχθεί στα παλαιότερα και τα σημαντικότερα χειρόγραφα στον κόσμο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ